Ce inseamna sa ai stil in afaceri?

0
885
views

Si iata ca zilele astea mi-am amintit de inceputurile mele profesionale, pe vremuri in care eram mititica si plapanda, blonda si cu bucle aproape perfecte uneori, la primul meu Business Networking Event organizat in cadrul unei Conferinte Nationale marca JCI Iasi in 2009.

organizarea de evenimente businessIn colaborarile cu JCI (Iasi sau chiar National) de-a lungul timpului am avut ocazia sa invat si mai ales sa cunosc oameni faini alaturi de care am mai lucrat pe proiecte punctuale, oameni cu care pot oricand (cred eu) schimba o vorba buna, o hahaiala sau un plan de viitor.

Business networking event afaceri.ro jci iasi 2009Asadar in 2009 organizam in cadrul conferintei o bucatica de BNE. A fost momentul in care am descoperit un tare bun prieten, fiind momentul in care am vazut, de exemplu, ca oamenii din IT nu sunt de neatins, de nehahait, ci sunt oameni faini, cu suflet care iti devin prieteni pe viata (da, bre Irinel, atunci mi-ai fost pentru prima data, un mare sprijin).

A fost momentul in care am aflat ca business inseamna mult mai mult decat imi imaginam eu. Am inteles ca business nu e un costum, o camasa si o mapa. Business e intai de toate minim un OM, business de fapt e o ECHIPA.

Atunci am vazut ca oamenii pornesc la evenimentele astea business plini de carti de vizite, agende, mape, pixuri, etc. dar… aduna in primul rand momente cu oameni. Business inseamna om-cu-om, nu doar carti de vizita.

Oamenii chiar invata unii de la altii, dar se si distreaza, leaga prietenii si prind curaj. Oamenii fac business-uri rontaind aperitive la pauzele de cafea, iau pranzuri impreuna si discuta despre mancaruri, despre familie, despre calatorii, despre vieti personale. Oamenii care devin si amici si prieteni, devin oameni de afaceri de calitate, ce construiesc colaborari de durata.

Business wings jci 2009In cadrul evenimentelor business la care am luat parte de-a lungul timpului am vazut ca stilul unui om reprezinta:

  • 70%: atitudinea si sufletul,
  • 30%: hainele,  infatisarea si prezentarea sa.

Sa ai stil inseamna sa stai increzator si cald, sa arati ca ai suflet, ca simti, ca empatizezi… ca traiesti ca un om! Sa ai stil inseamna sa razi sincer, sa vorbesti, sa transmiti. Inseamna sa legi prietenii si sa aduni oameni in jurul tau, cu care sa impartasesti viata personala si profesionala.

Sa ai stil inseamna sa fii demn, inseamna sa recunosti ca nu esti perfect, dar ca iti doresti si te implici sa corectezi erorile care i-ar putea rani pe ceilalti.

Sa ai stil in afaceri inseamna sa promiti putin, dar sa realizezi multe. Inseamna sa te concentrezi la faptele si proiectele, dar mai ales la oamenii din jurul tau. Inseamna sa aduni echipe, sa cresti si sa te bucuri cu ele de toate realizarile.

Inseamna sa zambesti cu sufletul. Sa fii cu stil inseamna sa fii un model, inseamna sa inspiri, sa aduci curaj si incredere. Inseamna sa sprijini si sa incurajezi, sa intinzi maini si sa ridici pe altii… sa ii inspiri sa creasca, sa te depaseasca.. iar tu sa fii mandru ca un parinte de propriul copil, ca o bucatica  din ce e ucenicul tau azi, ai pus tu.

Sa ai stil inseamna sa fii… OM BUN! 🙂

Si daca vreti sa vedeti oameni cu stil si voie buna, sunteti asteptati pe 17 iunie 2017 la Ristretto la a VIII-a editie a evenimentului Femei de Afaceri cu Stil 2017- Creativitate, Pasiune, Impact!

Femei de afaceri cu stil 2017Avem atat de multe de învățat de la cei din jurul nostru! Trebuie să fim deschiși la ce au ei de spus și să selectăm doar ce ne ajută pe noi în scopul nostru. Ia-ți atitudinea de cucerit lumea și vino să cunoști și alte doamne elegante în gândire și în fapte!
Înscrieri aici: https://goo.gl/Zn3IaL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here