Plansul spala sufletul

0
541
views

Uff! Asa ma enerveaza ochii mei cand plang. Si plang! Si totodata dupa ce plang, simt o eliberare, o usurare a sufletului, ceea ce ma face sa nu regret in totalitate lacrimile varsate.

Sunt persoane care nu plang, decat in cazuri extreme, sau pur si simplu plang foarte rar, sau nu-nteleg lacrimile celor din jur, nu inteleg manifestarile sensibile pe care nu le poti controla dupa bunul plac, pe care nu le poti ascunde sau juca teatral precum seriozitatea, superioritatea, etc.

plansul spala sufletul si ochii

Surse foto: Loverofsadness.net si Geniusquotes.org

Dar sunt totodata persoane ca mine, care mai si plang! De multe ori mi-e ciuda ca am aceasta sensibilitate si ma enervez pe mine pentru ca stiu ca astfel pot transmite mesaje false, pentru ca plang ca sa ma descarc de multe altele adunate in sufletul meu, nu neaparat ca sufar in acel moment. Plang si la nervi. Plangand te-as plesni, de multe ori. 🙂

Asadar sunt momente cand plang… pentru ca ma enervez foarte tare, pentru ca simt ca sunt nedreptatita, simt ca nu am putere sa lupt sa-mi transform viata in ce si cum vreau, ma simt infranta, abandonata. Asa cum unii tipa, unii rad isteric, unii lovesc, altii beau, altii se plimba, altii dorm… asa eu uneori am plans, si ce-i drept, m-am eliberat de presiune, de stres, de durere si tristete.. sau de fericire pura, sensibila si intr-o cantitate neasteptata.

Intr-adevar plansul imi spala sufletul de gandurile si trairile negre, de momentele triste pe care le vreau uitate, pe care nu vreau sa le mai discut, pe care incerc sa le cicatrizez in trecut, catre care nici macar nu vreau sa ma duc cu gandul, caci simt ca mi se pune un nod in gat si ma napadesc lacrimile instant si nu vreau sa ma invinga lacrimile inutil.

Uneori plansul sfarama pietrele de pe suflet si ne lasa sa respiram apoi, ca pentru prima data. Asadar pe cat pare de necontrolabil si daunator, plansul se dovedeste uneori a fi benefic pentru suflet, ajutandu-l sa se spele de durere si sa se ridice sa lupte iar si iar cu destinul.

Uneori, chiar si cerul plange…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here