Viata culturala a copiilor – o lume cu spectacole, filme si povesti

0
101
views

De pe la 2 ani am inceput sa mergem cu prichindelul la spectacole de teatru la Ateneul din Iasi, dupa ce am observat ca la gradi, cand venea cate o trupa de teatru, el era numai ochi si urechi.

Peter pan ateneu iasi

Incet incet vazandu-i atentia, bucuria si rabdarea cu care statea la fiecare spectacol, am ajuns sa avem program cultural weekend de weekend (chiar si sambata si duminica).

Ateneul a devenit parte din viata noastra, iar acum incercam si “virusarea” micutei mandrute care sta mai prost la categoria rabdare, dar se pare ca 70% din timpul unui spectacol o atrage si pe ea si urmareste actorii cu ochii mari si cu manutele pregatite pentru aplauze. 

Micul print ateneu iasi

In cei 2 ani de Ateneu am vazut foarte multe spectacole pentru copii, unele chiar de mai multe ori, caci ele se reiau, dar in topul sufletului strumfului nostru  ramane Peter Pan, urmat de spectacolele educative si vesele sau povestile reinterpretate de la Marionnette Show, Teatro Blu sau Puppets Art Time.

Puppets art time hawaii

Pentru mine personal “Micul print” a atins o coarda tare sensibila si draga si mai ales reala. Va recomand sa nu-l ratati, oricand va mai fi, caci e o poveste minunata, pusa in scena grozav de actori cu suflet si voci care te cuceresc si iti rasuna, care iti invadeaza sufletul instant.

Micul print ateneu din iasi

Pe la 3 ani am testat si cinema 3D (inclusiv duminica la Ateneu este program de filme pentru copii la Cinema Iasi) dupa care am inceput sa mai punem si acasa filme animate dragute, sa le vedem impreuna in familie.

Marionnette show ateneu iasi

De cele mai multe ori prinde pasiune si vrea sa vada un film de zece ori pana stie replicile, miscarile pe de rost. La Peter Pan am fost de 10 ori pe putin si inca e fermecat si traieste atent toate momentele.

Printre filmele care l-au atras in mod special la #cinemaAcasa se numara:

 1. Ferdinand
 2. Norm de la Polul Nord
 3. Singuri acasa
 4. Marea bulgareala
 5. Povestea perei uriase
 6. Al 7-lea pitic
 7. Nazdravanii din padure
 8. Alpha si Omega
 9. Sing
 10. Intors pe dos
 11. Frozen
 12. Monster Inc
 13. Rio
 14. Zootropolis
 15. Koala cel poznas
 16. Casa Magicianului
 17. Clopotica si legenda bestiei
 18. Frumoasa si bestia
 19. Kung fu panda
 20. Toy story
 21. Madagascar
 22. Cars
 23. Strumfii
 24. Trolli

Povesti copii la ateneu iasi

“Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.”

Micul print ateneu iasi

Felicitari si multumim, Ateneu Iasi si tuturor actorilor care prin munca si talentul lor, ne dau noua parintilor… o mana de ajutor si inspiratie pentru a creste oameni buni si frumosi la suflet, din micii nostri strumfi! 🤗🎬😍

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here