Specialisti in toate

0
1067
views

Multi dintre parintilor nostri, sunt de parere ca trebuie sa stii cat mai multe meserii. Asadar multi dintre ei, desi sunt contabili, profesori, medici, ajung in cursul vietii sa dea cu var, sa monteze prize, sa aiba grija de podoaba capilara a intregii familii, sa repare baterii sanitare, sa intretina tot felul de activitati de bricolaj, sa-si croiasca haine, sa repare telefoane si PC-uri, sa pregateasca mese pentru cei dragi, etc.

Poate din lene, sau dezinteres, dar cel mai sigur cu buna-credinta cred ca ar trebui sa lasam specialistii (in speranta ca nu sunt din partidul “Dorel“) sa-si faca treaba cum stiu ei mai bine, timp pe care noi sa-l pretuim facand ceea ce stim si ceea ce ne place, mai ales cand e vorba de niste riscuri ridicate ce tin de viata noastra si a familiei noastre (exemplu: improvizatii si reparatii ce implica lucrul cu gazul, curentul, apa).

Romanul specialist in toate

Ca sa nu mai zic ca “inventiile”, reparatiile sau actiunile “mesterilor inchipuiti” pot fi de-a dreptul periculoase, fiind improvizatii realizate “dupa ureche” si dupa presupuneri. Si-asa exista profesionisti falsi, care pot da gres, atunci de ce ne-am asuma noi aceste riscuri pentru propria constiinta.

E clar ca fiecare persoana trebuie respectata pentru meseria / activitatea pe care o realizeaza: fie portar, bucatar, manager, doctor sau freelancer, pentru ca mai mult sau mai putin, pune suflet in aceasta si e de datoria noastra sa oferim fiecaruia, ocazia de a profesa corect, oricand este cazul.

Intr-adevar atat timp cat aceste actiuni nu pot avea repercursiuni negative, grave, chiar distrugatoare, atunci acestea pot aduce economii in bugetul familiei (cel putin pe termen scurt), ne mai pot scoate din rutina zilnica, ne pot aduce bucuria ca am realizat ceva dragut pentru casa, masina, sufletul nostru, ne arata ca ne-am implicat, ca ne pasa si asta e minunat pentru starea noastra zen.

Voi va implicati in actiuni, care nu tin de specialitatea voastra? Va focusati pe o singura meserie sau invatati cate putin din toate?

PS: pentru mai multe informatii despre campaniei “Renunta! Improvizatiile Sunt Catastrofale”,Β puteti vizita website-ul dedicat: www.risc.info.ro, unde puteti gasi regulile de siguranta pentru viata noastra si a familiei noastre. πŸ™‚

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here