Sarbatorim iubirea?

0
1571
views

“Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.” – William Shakespeare

Mdap… vrem, nu vrem, se apropie 2 sarbatori, 2 zilele dedicate iubirii – Valentine’s Day si Dragobete: una straina, comerciala, promovata accentuat, una romaneasca, autentica, indiferenta, pe care si-o amintesc putin dintre noi. Sunt o multime de pareri pro si contra pentru aceste sarbatori.

Suntem extrem de inversunati ca americanii au venit cu sarbatoarea lor, ca nu o simtim, ca iubirea n-avea nevoie de o zi anume, ca e o sarbatoare comerciala, prin care comerciantii isi fac de cap si profita de naivitatea visatorilor iubareti, cand vand muuuulte inimioare, dulciuri si flori.

Totodata ma gandesc ca atat timp cat nu e o sarbatoare care promoveaza moarte, drogurile, prostia, etc. ci un sentiment frumos, care ne umple sufletul, nu vad de ce nu i-am dedica o zi anume, speciala. Evident am auzit varianta “in fiecare zi iti arati iubirea, de ce iti trebuie o zi straina sa iti spuna sa o sarbatoresti?” – in cazul acesta putem considera ca fiecare zi e ziua noastra, ca fiecare zi e Craciunul, ca fiecare zi e ziua mamei, nu? Cam nerealist.

O zi a iubirii, fie ea de Valentine’s day sau de Dragobete, e prea putin, dar e un moment care poate sa ne impulsioneze, precum vacuta Milka sa fim mai tandri, sa ne amintim mai cu avant de acest moment, sa-l sarbatorim cu fast, cu persoana draga, sa fim mai pupaciosi, sa impartim daruri stupide, cu inimioare, ursuleti de plus cu mesaje frumoase, sa punem in practica cat mai multe idei creative in aceste zile, special pentru persoanele dragi, jumatatile din viata noastra.

Asadar pentru cei care vor sa sarbatoreasca ca atare aceste zile, iata cateva idei de cadouri pentru iubiricile lor:

Cred ca de preferat ar fi ca darurile oferite persoanei dragi sa fie realizate chiar de manutele noastre (unde este posibil: un desert, o fata de perna pe care coasem o inimioara, o inima giganta umpluta cu sosete :D, o pictura / desen, un puzzle, inregistrarea unui filmulet / colaj prin care sa transmitem mesajul iubirii, o inregistrare cantacioasa, un aranjament floral, o camera cu lumanarele parfumate, o cina gatita si pregatita in detaliu, felicitari personalizate, etc.). S-ar putea ca aceste daruri handmade sa aiba un efect mult mai mare, fata de cele cumparate “de-a gata”, dar cu siguranta orice veti oferi persoanei dragi, va aduce inca un moment drag, a carui regula existentiala este sa fie din suflet!

Si vorba mamei-soacre: “Iubiti-va mult!” 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here