S-a terminat! Sau, de fapt, abia incepe?

0
427
views

Yoy, fratica! Ce trairi, de nici nu credeam ca sunt capabila, mai ales dupa ce intreaga perioada de campanie electorala m-a capiat, m-a ingretosat, abia asteptam sa se termine cat mai repede, sa nu mai aud de niciunii, sa nu mai vad texte politice, lozinci, pomeni, certuri, care mai de care fura, care mai de care e mai bun, care minte mai mult sau mai putin… fiind aproape sigura ca toti sunt o apa si-un pamant, intrati intr-un joc, in care danseaza dupa cum se canta.

Ieri, am fost la vot extrem de responsabila, 😀 dar fara pic de speranta sau incredere pe ceea ce fac. Din contra votam 99% sigura ca am votat degeaba, ca oricum minciunile si politica ma depasesc in gradul de bataie de joc posibil a fi inteles de un om simplu, onest.

alegeri prezidentiale 2014 klaus iohannis

Sursa foto: Mediafax

Eram absolut sigura ca n-avem cum sa schimbam nimic, pentru ca, in marea majoritate (nu trebuie sa fie o generalizare totala) aveam de-a face cu:

  • mafia comunista – o adevarata masinarie,
  • pensionarii fraieriti usor si ieftin, uitand ca nu guvernantii le dau pensiile reale, palpabile astazi, ci tineretul care abia are din ce trai, abia are un loc de munca, pentru a cotiza la platile efective ale pensiilor
  • romii vanduti pe 2 lei dintr-o disperare needucata si amara pentru ei,
  • mortii de pe liste,
  • diaspora impiedicata sa voteze,
  • preotimea, avida dupa fonduri, inca cu influenta asupra unei parti consistente din populatie,
  • persoanele care nu au ridicat ochii vreodata spre alte zari, unde sa vada ca se poate trai si civilizat, fara sa fi trecut vreodata mai mult de pragul Antenei3,
  • persoanele obisnuite cu vorbaria multa si proasta,
  • persoanele informate dupa bunul plac al primarilor, al preotilor, ale mass-mediei cumparate, fara a verifica vreo clipa si alte surse,
  • cadrele didactice “prostite” fix in campanie cu praf in ochi, etc.

vor invinge oricum. Toata campania asta mizerabila a rosilor, m-a inversunat cu adevarat. Toata bataia de joc la care ne-au supus luandu-ne de PROSTI, de la A la Z m-a scarbit. Imi rasuna in cap: PANA UNDE, aveau de gand sa mearga?

Cu toate astea sentimentul de aseara, asta noapte a fost unic si tare drag. A fost ceva nou pentru mine, un nema fan politic. Sa vezi o unitate nationala, a tinerilor care pic cu pic, naivi sau nu, fraieriti sau nu din vorbe frumoase, si-au luat soarta in maini, punandu-si o speranta intr-un om, de fapt intr-o schimbare, fiind satuli de orice ar fi insemnat cumpararea noastra. Si sa vezi ca desi hotiile si minciunile au fost la nivel mega inalt, disperarea facandu-i sa lupte in toate directiile, cu toate trasnaile, care mai de care pe fata, totusi nu au intrecut nici de departe dorinta si naivitatea nebuna a tinerilor, si fac din toate astea o reusita record.

Nu stim daca ne va fi mai bine, dar asa cum am votat nestiind ca vom invinge, asa s-ar putea sa avem surprize, fie bune, fie rele. Macar am fost impreuna, cu o ultima sau prima zvacnire. Tot ce sper e sa pot sa ma bucur linistita, de un trai decent, sa aud cat mai putine lozinci politice, sa vad cat mai putini bani aruncati pe pomeni electorale, pe afise si pliante false, pe iconite cu mesaje politice, etc. Mi-a ajuns politica pentru multa vreme! Acum, in al 14-lea ceas, vreau fapte!

Si da, ii vom schimba iar si iar, atat cat vom avea puterea de decizie in maini, pana vom ajunge, POATE, si noi in randul lumii civilizate, fara sa ne mai rada si fara sa ne mai arate cu degetul o Europa intreaga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here