Istoria unei sperante!

0
425
views

Drum linistit, Majestate!
Pentru totdeauna… ACASA!

16 decembrie 2017 este inmormantat la Curtea de Arges, dupa un program impresionant al funerariilor prin Sinaia si Bucuresti, Ultimul Rege al Romaniei – Mihai I.

Eu cand vorbesc despre romani, vorbesc despre mine!”

regele-mihai-foto-ioana-chirita

Sursa foto: TVR.ro – Ioana Chirita

Majestate, sper din inima ca macar sufletul tau a vazut toata scena aceasta tarzie si finala a despartirii, alaturi de toata admiratia – tocmai trezita, a poporului roman pentru tine, poporul pe care l-ai iubit si respectat cu atata decenta! Si te rugam, iarta-ne, caci nu ai avut parte de astfel de primiri in tara ta, pe timpul vietii. 

Am vazut un batran in lacrimi amare care spunea ca l-a intalnit pe Rege personal, in viata si ca acesta a suferit mult, mai mult decat a suferit el, omul de rand in vremuri de razboi. Acel batranel parea ca plange sincer pentru suferinta din sufletul Regelui, nu pentru moartea sa.

Am auzit copii spunand ca a plecat Regele si am ramas cu comunistii. A sunat tare dureros sa auzi asta de la un copil.

Regele mihai I al Romaniei

Sper ca toti “genialii” care conduc tara asta de la Revolutie incoace sa inteleaga dupa aceste zile de omagiu, ca nu vor avea nici 10% din respectul si farama de onoare pe care au oferit-o romanii gratuit, sincer si neplatiti cu pomeni, omului care a fost Mihai I Rege al Romaniei, la intoarcerea sa acasa pentru totdeauna.

Ma bucur ca au trait pana astazi si cei care l-au intors ca pe un mare infractor in lacrimi, de pe aeroportul tarii sale si ca au vazut astazi ca si dupa atatia zeci de ani Mihai I Rege este iubit si apreciat de poporul sau educat si cu discernamant, la revenirea sa… ACASA.

Astazi am vazut in lacrimi, o Romanie decenta, a bunului simt, a sperantei. Am observat o Romanie civilizata si care sufera dupa un simbol reprezentativ, o Romanie in doliu.

Vorbele unui rege care si-a iubit poporul

Dar m-a si bucurat, caci mi-a aprins o licarire in suflet, ca de fapt, chiar exista o Romanie care inca spera, ca Romania INCA POATE! Astazi Romania s-a ridicat singura. Si si-a aplaudat Regele, speranta si respectul!

Astazi Romania frumoasa s-a unit si a scris o foaie de istorie. Astazi am vazut o Romanie incredibila, care aplauda si respecta, care inca mai crede in valori.

Astazi am ramas profund impresionata ca astfel de momente emotionante pot avea loc in Romania umbrita de o clasa politica fara scrupule.

De ce plângeau toți acești oameni? Plângeau pentru prima dată, literalmente, de mila țării lor. Plângeau fiindcă și-au dat seama, în aceste câteva zile în care România s-a transformat în monarhie, că ar fi putut fi altfel. Toată grandoarea pe care n-o vom mai întâlni la niciun eveniment din republica strâmbă în care trăim s-a transformat în emoție și lacrimi. Plângeau de milă și de ciudă: iată, regele coboară pe Calea Victoriei, iar noi rămânem cu dulăii aroganți ai democrației noastre.”

E trista durerea ce i-a legat pe totii romanii care mai au valori si credinte, care mai au farame de bun simt si respect, care inca mai au speranta. Si totusi e bine… e bine, ca am vazut asemenea unitate intr-o Romanie lovita. Nu am crezut ca Romania mereu ingenunchiata, poate fi capabila de asa ceva si poate straluci astfel!

Multumim, Majestate, caci si pe ultimul tau drum… ne-ai oferit o sansa la speranta! Asta e Romania copiilor nostri, imprumutata de la ei!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here