Increderea si respectul

0
1029
views

Se spune ca orice lucru bun care ti se intampla, e de fapt rasplata pentru altul facut bine candva, ca orice lucru rau de fapt e o palma ca undeva pe drum, ai pierdut un aspect si ca e timpul sa-l remediezi. Se simte ca increderea pierduta nu va mai fi castigata, ca lucrurile sunt albe, negre si gri pana la un punct, cand totul se transforma ori in alb, ori in negru.

Suntem cat se poate de responsabili, sau ar trebui sa fim, pentru deciziile pe care le luam si pentru faptele realizate de-a lungul vietii. Nu de putine ori ni se intampla sa dam fara sa cerem nimic, sau sa ne bucuram alaturi de ceilalti la momente simple, magice, venite de te miri unde, fara sa le fi visat vreodata. Nu de putine ori ni se intampla sa primim palme si dezamagiri din partea celor la care nu ne asteptam. Nu de putine ori trebuie sa “inlaturam” oamenii, lucurile pentru care suntem acolo doar cand au nevoie.

Invatam zilnic ca prietenii adevarati sunt putini, ca cei care se vor prieteni sunt de fapt doar in anumite momente, ca sunt oameni care si-ar dori sa-ti poata fi mai mult “prieten”, sa-ti fie aproape, dar distanta sau alte impedimente le strica aceasta sansa. Invatam ca fiecare raspunde pentru ceea ce face si ca nu avem de ce gandi si incerca sa-i ajutam pe cei care nu vor, desi ei sunt cei care ne cer. Invatam ca nu de putine ori detasarea si indiferenta iti fac viata mult mai usoara si mai frumoasa.

Invatam ca iertarile sunt de fapte sanse date celor care gresesc, calcand in picioare daruirea si sufletul celor care se chinuie sa nu o faca. Invatam sa nu oferim ajutorul nici cand ni se cere, pentru ca mai apoi sa nu avem surpriza de a ne trezi ca de fapt noi nu intelegem situatiile.

Invatam ca viata e atat de frumoasa, ca sunt persoane care merita toata stima si respectul si ca sunt prieteni si oameni dragi, care ne-ar fi aproape si care nu ne-ar dezamagi increderea si de aceea e cel mai bine sa detasam tot ce ne-ar aduce conuri de umbra in suflet. Autoapararea de dezamagiri trebuie sa o facem singuri prin distantare rapida si indiferenta. 

E atat de frumos in prag de sarbatori, sa astepti sa petreci cu oamenii dragi sufletului tau, cu familia. Un sentiment de eliberare de multe ori poate fi suflu in viata fiecaruia. Un sentiment de liniste si impacare, ca ai facut ce ai crezut de cuviinta, ca ai respect fata de tine si de ceea ce gandesti, e tot ce ti-ar trebui pentru a-ti putea ridica ochii din pamant si a zambi si multumi cerului ca poti sa fi cineva, ca poti sa aduni respect si fericire si de la ceilalti, in stilul acesta.

Astazi, la 25 de ani, sunt mandra si fericita gandindu-ma la familia mea, la prietenii de incredere si la viziunea asupra propriei mele persoane si asupra a ceea ce vreau sa devin, sa cresc educandu-ma continuu, invatand si luand exemple de la cei din jur… exemple de asa da, sau exemple de asa niciodata. Si da, stiu ca toate acestea aduc micile bucurii ale zilelor si stiu ca pot sa adun zambete de la oameni , fiind demna si raspunzandu-le acestora cu demnitate. Si da, totodata, imi pierd increderea in oamenii care ma dezamagesc, in mod repetat. Si da, nu mai vreau eu, sa imi consum timpul cu ei, oricat de trist ar putea fi uneori… pentru ca astfel ma voi asigura ca data viitoare ma vor scuti de dezamgiri si in plus asa poti “cerne” si ramane pe viitor cu oamenii adevarati:D.

Stiu ca experientele personale ne schimba cel mai mult in viata, ca din ele invatam de toate si ca totul se poate schimba intr-o secunda, fie in bine, fie in rau, pentru ca asa e viata. Astfel, nu-mi ramane decat sa ma bucur de tot ce mi-a oferit Cel de Sus si sa sper in continuare la bine si frumos.

Cred cu tarie ca increderea si respectul se castiga. Incredere si respectul se pot pierde o singura data in viata… dar pentru totdeauna cu siguranta. Increderea si respectul pentru propria-ti persoana sunt vitale pentru a te dezvolta ca om si gandire, pentru a fi respectat in ochii celorlalti. Increderea si respectul iti pot aduce succesul si impacarea cu propria-ti persoana. Increderea si respectul te vor face sa te respecti si sa te bucuri de ceea ce esti astazi si de cate poti face maine, cu sanatate si cu cei dragi aproape. 

Sanatate si incredere in zambaceli sa avem, ca restul vin de la sine, rand pe rand… cu siguranta!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here