De ce prieteni-barbati?

0
625
views

Cam din totdeauna, am preferat sau pur si simplu s-a nimerit sa observ ca am bifat discutii pe diferite planuri (sentimental, profesional, etc.) cu baieti / barbati. Am prieteni buni si foarte buni din ambele tabere, dar nu de putine ori mi s-a intamplat sa prefer sa ma sfatuiesc cu zona masculina pe diferite aspecte,  sa ma simt mai pe aceeasi lungime de unda cu ei, chiar si atunci cand trebuie sa ma plang lor, sa invat de la ei, sa lupt ca ei… sa imi pastrez calmul ca ei, in situatii in care nu am de ce sa-mi pierd din energie inutil, pentru ca nu se merita, ei stiu sa ma tempereze.

 prietenie barbati femeiSursa foto: www.wattpad.com

De ce prieteni-barbati? Habar n-am.

Poate ca:

… intr-o viata anterioara am fost un barbat,

… in viata asta trebuia sa fiu barbat, ca in creierul meu uneori conexiunile par a fi mai degraba masculine,

… barbatii nu se pierd in atatea detalii sentimentale,

… au o gandire mai logica si matematica, mai organizata,

… de la ei reusesc sa aflu raspunsuri rapide, prompte, directe la gandurile mele in dilema,

… ei nu te judeca precum femeile,

… ei iti confera o oarecare liniste, incredere si siguranta,

… nu incearca sa-ti caute nod in papura, dar totodata iti zic realitatea sincera, din ochii lor (chiar daca nu intotdeauna e cea pe care vrei sa o auzi, ci doar cea pe care trebuie sa o auzi),

nu se supara la fel de repede,

nu pun totul la suflet, fiecare gest, mimica, imagine, semn, cuvant, si nu le interpreteaza fir cu fir, iar si iar,

… sunt realisti si responsabili,

… ei asculta pur si simplu si incerca sa te scoata la liman, nu sa te piarda in amanunte sentimentale,

… stiu sa faca haz de necaz, 

pur si simplu.

Nu zic ca femeile – prietene nu stiu sau nu fac toate astea, sau ca toti barbatii fac astea, dar viata mea, experientele mele si oamenii din jurul meu m-au facut sa ajung la aceste concluzii personale. E drept ca am avut mereu in jurul meu barbati capabili, prieteni dragi care au bifat cu incredere, alaturi de prietenele mele fete, momente si sfaturi importante pentru mine.

Au fost momente in care acestia au stiut sa-mi fie alaturi, sa ma asculte pur si simplu, sa ma sustina din umbra, sa ma inteleaga, sa-mi dea incredere, sa ma sfatuiasca. Si da, de multe ori, pur si simplu am mai multa incredere in gandirea si sfaturile masculine, (mai ales in treburi mai serioase ale vietii) ale prietenilor din viata mea, pentru ca mi se par mai ancorate in realitate, directe, sincere si logice.

Voi aveti prieteni-barbati?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here