Primul salariu – prima investitie

2
1287
views

Dap, mi-am amintit de momentele in care lucram la o pizzerie in Piatra Neamt – cu servire de tip Macdonald’s (da, Cami, faceam si hamburgeri, iar cand era nevoie strigam la ei :D), doar ca mai si duceam oamenilor la masa comanda. Da, eram angajata pe timp de vara, in timpul facultatii, impreuna cu surioara mea, care era inca in liceu, dar care mi-a dat cea mai grozava lectie de maturitate, de responsabilitate si de capusor pe umeri.

Au fost 2 veri in care am lucrat amandoua acolo, dar imi amintesc ca din primul salariu care a fost ~ 500 lei mi-am luat un epilator Braun Silk-epil Soft Perfection – pe care am dat la vremea aceea 400 lei, iar restul de bani i-am pus alaturi de cei castigati de Anchy si i-am luat mamei un televizor mititel pentru bucatarie, avand in vedere ca 90% din viata si-a petrecut-o (si inca si-o petrece) acolo.

Achizitionarea epilatorului a fost usoara, dar utilizarea lui pentru prima data a fost aproape infernala, eu avand o piele teribil de sensibila la vremea respectiva. In prima faza am ajuns sa regret ca l-am luat, cu lacrimi in ochi ca eu nu pot sa-l folosesc, dar la insistentele surioarei mele, m-am echipat cu mai mult curaj si treaba a mers brrrrici.

Am ajuns sa il ador, sa ma bucur ca il detin si sa devina parte din obiectele esentiale ale mele. Desi eram suparata ca initial am dat si muuulti bani pe respectivul epilator, mai ales cand la un an distanta sora mea si-a luat unul la jumatate din pretul dat de mine, am ajuns sa constientizam amandoua ca al meu a fost mai scump cu un motiv intemeiat: e grozav, ia firele de par frumos, nu iti cresc zeci de fire de par pe sub piele, iti lasa pielea strasnica.

Sunt foarte mandra de achizitia facuta la vremea respectiva si sper sa ma tina pana la adanci batraneti si de asemenea sper ca mamitica sa se bucure de buburuza ei, care supravietuieste eroic.. inca! Si cel mai important sunt mandra de primii banuti castigati, de prima investitie facuta, de care am parte si astazi, de faptul ca acelea au fost momente unice, dragi sufletului meu, obositoare infiorator, dar totodata care m-au facut sa-mi doresc mai mult, sa cresc, sa ma maturizez, sa inteleg valoarea banului si sa ma faca sa fiu mandra de mine si de sora mea, de fiecare data.  😀

Voi ce-ati facut cu primul salariu? 🙂

2 COMMENTS

  1. hehehe, foarte bine ^^ eu din primul salariu de 300 de lei mi-am cumparat haine din cate imi amintesc. Abia il astept pe urmatorul ^^

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here