Femeie, cum iti vei semna prezenta in aceasta lume?

0
407
views

Astazi, sarbatorim feminitatea, femeile si cred ca toata povestea a inceput de fapt cu… mamele. Astazi pot spune ca am bifat rolul meu din aproape toate unghiurile, pentru ca astazi sunt:

  • fiica;
  • sora;
  • femeie;
  • sotie;
  • nasa;
  • fina;
  • MAMA;
  • colega, prietena, partenera, clienta, colaboratoare, angajata, etc.
  • si cu voia destinului voi fi si bunica, undeva in viitor;

puterea unei femeiSursa foto: Fypcoachkaren.com

Pana astazi am invatat ca nu e usor niciunul dintre aceste roluri si ca suntem mereu pe punctul de a face greseli, de a uita, de a rani, de a speria, de a judeca gresit, de-a ne lasa duse de sentimente prea departe, de a nu asculta, etc. Astazi stiu ca fiecare zi si fiecare experienta ma face tot mai puternica. Fiecare moment dureros din viata mi-a lasat rani, mi-a lasat cate o cicatrice, dar nu m-a doborat. Fiecare moment fericit, m-a ridicat pana la cer si m-a facut sa plutesc, sa ma simt grozav, sa vibrez in toata splendoarea mea, sa fiu recunoscatoare si mandra.

Astazi stiu ca lupt pentru mine, pentru ingerul meu, pentru cei dragi mie, pentru a le fi aproape. Astazi femeia din mine stie ca drumul in viata nu se poate pasi decat intre oameni, decat cu sufletul si constiinta curata. Astazi cred ca o vorba buna, rostita intr-un moment potrivit face cat o avere. Astazi o mana intinsa celor in nevoie e o gura de aer. Astazi stiu ca sunt datoare sa contez, sa las ceva in urma mea. Sa creez amintiri frumoase pe care sa le las mostenire. 

A fi femeie astazi, inseamna multa responsabilitate. Inseamna sa stii ce vrei si sa lupti civilizat, calculat si frumos pentru asta, cu cartile pe fata, descrise intr-un mod decent si sincer. A fi femeie pentru mine nu inseamna sa-ti atingi scopurile prin orice mijloace, ci inseamna sa-ti atingi scopurile cu inima impacata, sa poti pune linistita capul pe perna, multumita si mandra de deciziile si realizarile tale, astfel incat sa te bucuri de ele pe deplin, pe termen lung. A fi femeie cu adevarat inseamna a fi parte din echipe grozave, ce duc la bun sfarsit proiecte eroice impreuna – fie ele personale, sau profesionale, din femei, din barbati sau mixte.

A fi femeie astazi insemna caldura sufleteasca si incredere, inseamna zambete si voie buna, inseamna o casa si-o masa plina, inseamna verticalitate si respect, inseamna bun simt si dragoste, inseamna intelegere si rabdare, inseamna sinceritate si pasiune.

A fi femeie inseamna sa-ti traiesti sentimentele intr-un mod cald si uman. A fi femeie inseamna a te bucura din plin de copiii tai, a-i creste frumos, a le fi alaturi, a le sustine pasii, a le sustine viata din umbra, astfel incat sa stie sigur ca esti si vei fi mereu acolo pentru ei, oricand vor avea nevoie.

Inseamna sa le arati zi de zi iubirea ta, sa-i imbratisezi si sa-i dragalesti, sa le vorbesti… si nu doar lor, ci tuturor celor dragi, astfel incat maine daca ai inchide ochii, ar sti cu totii ca in urma ta a ramas ceva valoros: amintiri frumoase alaturi de tine, prin care vei trai vesnic, prin care iti vei semna condica de prezenta in aceasta lume.

Astazi sunt pentru prima data mama in carne si oase, de 8 martie. Astazi “De ziua ta mamico…” are o noua inseamnatate, rasuna altfel in inima mea. Astazi nu il cant doar eu, ci il ascult si eu, pentru mine, pentru sufletul meu. Astazi imi privesc ingerul si stiu ca a fi femeie, e o mare minune, un miracol, pentru care trebuie sa fiu recunoscatoare. Si e un miracol ce ar trebui sa intruchipeze caldura sufleteasca fara oprire, fara ca nimic din exterior sa o disturbe.

A fi femeie, a fi mama trebuie sa fie un amestec de ingrediente siropoase: iubire, intelegere, caldura, zambete, imbratisari, lacrimi, nebunie dulce, eleganta, umor si hahaieli, dar si ingrediente stabile, echilibrate: inteligentarespect, curaj, perseverenta, putere, incredere, bun simt, reguli, decenta, rabdare, ascultare, demnitate.

A fi femeie inseamna a tine in maini si in suflete viata cu totul, in toata splendoarea ei si a o transmite mai departe… cu toata magia ei. Inseamna a te ridica iar si iar, inseamna a trai fiecare secunda la intensitate maxima.. inseamna a trai!

La multi ani, noua! La multi ani, mama! La multi ani, surioara! La multi ani, nasico! La multi ani, finuto! La multi ani, dragele mele! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here