Copiii coloreaza locuri, suflete si oameni!

0
638
views

Va povesteam intr-un articol anterior ca JCI Iasi organizeaza un eveniment – seminar de parenting despre parintii super-eroi si evident ca m-am dotat cu bebelina la purtator, cat tati si strumful au mers la un spectacol la Ateneu si la o repriza dintr-un meci de rugby, si ne-am dus sa vedem cum sta treaba cu eroismul.

Asadar o ocazie perfecta sa invatam lucruri noi, sa socializam cu mamici si bebelini mai mari sau mai mici.. caci da, eroism poate inseamna si asta: sa ai curajul si bucuria de a merge peste tot cu strumfii tai, traind si invatand alaturi de ei.

Seminar parenting jci iasi andreea holban 2017

Ce-am inteles eu acolo?

TOTI copiii sunt hrana pentru eroismul parintilor.

fiecare copil / parinte are povestea lui de erou pe care ar repeta-o sau nu, daca ar avea ocazia;

– multe din lucrurile invatate si explicate la seminarii sau prin carti, le poti deprinde doar in practica, la fata locului, pe strumful tau UNIC;

relaxarea unui parinte vine din toate incercarile si etapele parcurse cu al sau bebe, rand pe rand, deci traite pe viu.

2 frati holbanei

In concluzie, am inteles de ce copiii mei sunt super – eroi:

– pentru ca m-au restartat, m-au facut sa ma reorganizez, sa ma reeduc, sa-mi doresc altceva de la viata pentru mine si pentru ei.

– pentru ca imi testeaza limitele si ma “forteaza” involuntar sa gasesc solutii mereu, sa ma descurc mereu, asa cum pot si cred mai bine, fara sa ma concentrez pe vinovati si regrete.

– pentru ca mi-au aratat ca “rusinea comunista” nu are nicio legatura cu cresterea si educatia unui copil... si ma invata zi de zi sa nu-mi pese mai mult de cei din jur, decat de sufletul si trairile micilor omuleti si-ale mele.

Eva bianca holban jci iasi seminar parenting 2017

– mi-au demonstrat clar ca pot si chiar reusesc sa mut muntii, daca e cazul cu si pentru ei, caci impreuna putem face multe si ca barierele ni le punem in general noi singuri.

– mi-au aratat ca ajungi sa te cunosti cu adevarat pe tine, abia atunci cand devii parinte, cand vezi cu adevarat cine esti si cum gandesti.

Copiii mei sunt super-eroii mei pentru ca aduc zambete si bucurie, pentru ca transforma si coloreaza locuri, suflete si oameni! (asa cum toti copiii fac, chiar daca unii constientizam mai greu sau mai usor magia din prichindei).

Copiii mei sunt parti din mine, cladite de la zero de mine si de tatal lor + de gradinita la cel marisor… si cred ca sunt exact asa cum nici n-am visat ca vor fi vreodata: minunati! Iar asta face din mine… o mama de minuni vii.

Holban eva bianca seminar parenting jci iasi 2017

Sa fii o mama super erou inseamna sa inveti sa te ridici mereu, cu toate cele 15 perechi de ochi si urechi, cu cele 15 maini si picioare pe care le tot descoperi ca le ai in dotare, inseamna sa nu te complaci in “merge si asa” si sa pedalezi continuu.

Andreea holban jci iasi 2017 seminar parenting

Si in esenta, sa fii o mama super-erou inseamna… sa cresti Oameni In Societate!

Sursa foto: JCI Iasi 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here