Pune un picior in fata celuilalt si detoxifica-ti mintea!

0
561
views

Nu prea am fost o fana plimbari de picioare, dar de cand am devenit mama parca le vad alt farmec si chiar am ajuns sa le fac aproape zilnic de 3 ani si culmea e ca au ajuns sa-mi placa (si nu am pornit programul asta pentru mine si sanatatea mea, sincera sa fiu, ci pentru imunitatea lui bebe, dar se pare ca involuntar m-am ajutat).

Plimbarile indeparteaza depresiaE drept ca in schimb mereuuu am adorat plimbarile in natura, padurile verzi si cu aer curat, muntii faini si zen.. pe care ii urcam mereu cu drag si dor, chiar daca imi scoteam limba de 1km la cat antrenament nu aveam facut in prealabil.

Urcat munte ceahlauSi iata ca si specialistii ne invita la plimbari! Cat mai multe – cat mai bine, caci energia (teoretic) vine mergand. Se pare ca aceste plimbari zilnice, chiar si de 30 minute, ajuta si la indepartarea depresiilor, a momentelor de paranoia, de dependenta de oricine si orice, a sentimentelor de vinovatie, a orice gand mai putin fericit, deci cu atat mai mult mamele cu bebelini fresh trebuie sa lase babismele si sa iasa la plimbari zilnice cu bebelusii (chiar si nebotezati – Dumnezeu iubeste copiii si le vrea binele).

Mersul asta ne ajuta sa ne readucem in suflet optimismul care ne va intari sistemul imunitar. Astfel toate starile noastre se vor lega frumos.

La fel cum depresia slabeste sistemul imunitar, optimismul il intareste, iti ofera o doza de energie si te face sa te simti mai fericit.

Avem nevoie de optimism ca de aer, dar avem nevoie de o doza care sa vina din interiorul nostru, pentru ca absolut nimeni nu e dator sa ne hraneasca zenul, mai mult ca noi.

E fix alegerea fiecaruia de a trai pur si simplu, de a extrage frumosul din viata si de a fi impacat cu propria-i persoana si traire sau de a alege o dependenta bolnava de fericire, in functie de actiunile celorlalti.

Suntem singurii responsabili de fericirea noastra. Si cred ca atunci cand vom inceta sa ii vedem vinovati pe ceilalti pentru nefericirile noastre, ne vom elibera si ne vom simti propria fericire!

Plimbari zilnice cu familiaAsadar cred (si din propria experienta testata involuntar) ca e important sa iesim din case (chiar daca pornirea e mai greu) sa ne relaxam putin, sa ne plimbam, sa mai roadem un covrig (o ciocolata, o inghetata, o apa), sa mai schimbam o vorba, mai povestim, mai citim o carte (asa era la primul bebe cand ieseam la plimbare dormea in carut iar eu ma asezam la lecturat), sa mai hoinarim un magazin, sa mai alergam o minge, sa mai pedalam, sa mai ascultam o muzica stradala, sa mai hranim un porumbel, sa ne umplem timpul nostru si-al copiilor,  zi de zi, cat mai mult afara, la aer.

E adevarat ca ajunsi acasa zici ca suntem intorsi din razboi, dar totodata e drept ca dupa operatiunile spalat, mancat si adormit micii cetateni, ne dam seama in linistea noptii (cand mai plusam cu ceva melodii de relaxare de acest gen: https://youtu.be/-vvpsIiUVKY) ca ne e bine asa nebuni, hai hui!, plecati de-acasa… cam vesnic.

plimbare pe stefan cel mare la porumbeiSe pare ca astfel reusim sa alungam sentimente mai negre, depresiile, paranoia, vinovatia, dependenta de oricine altcineva din exterior… si ajungem sa fim increzatori in noi si familia noastra si sa intelegem necesitatea unei mintii relaxate, recapatandu-ne astfel pas cu pas dozele de optimism si incredere proprie si personala, pe care doar singuri ni le putem reda.

Noua ne face bine la suflet stilul acesta de viata in 4 (desi alert, pare ca ne incarca si cu energie totodata) si asta e tot ce conteaza! Sanatate fizica si psihica sa avem! 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here