Fiecare cu prioritatile lui, dar nimeni nu e fraier la infinit!

0
652
views

Toata viata vom avea de luat decizii. Vom avea nevoie sa ne prioritizam lucrurile pe care le avem de facut. Unele s-ar putea sa fie mai importante ca altele, vor trebui facute inaintea altora, desi poate nu ne va facea placere. Vom avea de organizat prioritatile in functie de nevoile noastre si ale celor din jur. 

Pentru fiecare, task-urile sale, care au legatura directa cu propria persoana vor fi cele prioritare. Dar vom avea de-a face si cu intersectari de prioritati. Ale celorlalti. Vom decide ca e important sa ajutam, sa fim alaturi de ceilalti, ca trebuie sa ne facem timp pentru ei, ca ne dorim asta si o facem din suflet. Si uneori, gresit, dar inevitabil vom avea asteptari eronate! Ne amagim singuri, asteptandu-ne ca si noi sa fim printre prioritatile celorlalti. Si evident ca nu e tot timpul asa.

esti important pentru cei din jurSursa foto: Quotestags.com

Eu stiu ce-nseamna sa nu te poti imparti intre prioritati, intre oameni, sa obosesti efectiv si poate sa ajungi sa dezamagesti la randu-ti pentru ca alegi sa fii tu prioritate pentru tine, si-atunci renunti putin, la aproape tot ce e in jurul tau. Am momente cand as vrea sa fiu in 1000 de locuri, cu toti cei dragi si-apoi imi dau seama ca nu am aceasta putere, nici macar fizica. Apoi as vrea si mai reusesc sa mai cuplez, sa mai adun in buchete, oamenii, prioritatile, dar cateodata nici asa nu functioneaza totul la parametri normali, ca de fapt ai totul la un loc, dar nu apuci sa faci mai nimic, sa vorbesti punctual cu fiecare in parte, si timpul iar zboara si parca nu se vede mai nimic in urma ta decat o mare adunatura.

In general, luam deciziile care ne fac fericiti, dar totodata renuntam la alte lucruri, oameni, pentru un moment, si asta nu ne multumeste pe deplin, ne face uneori sa ne simtim chiar vinovati pentru propriile alegeri, pentru fericirea noastra, pentru renuntarile noastre, pentru deciziile de a alege ceea ce are nevoie sufletul nostru cel mai mult in momentul respectiv.

Stiu, e grea viata de vedeta si asa iti trebuie cand ai multi oameni in jur, trebuie sa te imparti cumva, pic cu pic sa acoperi intreaga sfera. Dar totodata e grozav sa stii ca intorci capul si gasesti pe ici pe colo oameni care te asteapta, care se bucura sa te vada, care chiar daca nu te vad parca iti simt alegerile si le inteleg, le accepta si se bucura ca tu esti fericit, ca te stiu bine. Uneori am vrea sa ne clonam, sa fim peste tot, sa impacam, sa bucuram pe toti cei dragi, sa le aducem o raza de zambet, dar totodata ce-ar mai trai cu adevarat sufletul nostru.

prioritati optiuni decizii alegeri viata oameni

Sursa foto: Liveluvcreate.com

Mi-e clar ca fac greseli, ca poate uneori gandesc prea mult cu sufletul, ca poate n-ar trebui sa ma gandesc cum sa impac pe toata lumea, ca oricum nu voi reusi decat sa ma zbat obosind, ca asa cum cei din jurul meu intra printre prioritatile mele, eu nu voi fi printre ale lor, sau eu voi prioritate pentru cei pe care nu voi reusi sa ii adaug in lista mea, iar asta nu e chiar ok, dar e mersul vietii.

E greu, e uneori dezamagitor, dar suntem oameni si se pare ca aceasta ne e soarta. Cred ca trebuie sa luam decizii cu sufletul, sa nu renuntam la putinele momente care ne fac cu adevarat fericiti de dragul nimanui si totodata atunci cand am decis ce ne aduce bucurie in suflet intr-un anume moment, sa nu ne simtim vinovati pentru fericirea noastra pentru ca am ales asta, caci timpul e prea scurt si e inevitabil sa nu facem alegeri care dezamagesc, dar totodata sa tinem cont si de cei care ne vad prioritati in viata lor, care renunta la lucruri, momente, timp pentru noi si sa apreciem si valorificam asta, sa ii pastram de asemenea in lista noastra de prioritati, pe cat posibil.

Sa daruim la randul nostru, mai ales atunci cand cerem… Pentru ca nu vom putea fi mereu prioritatile celorlalti, daca ei nu se vor numara din cand in cand printre ale noastre. Nimeni nu e fraier la infinit. Nimeni nu asteapta la nesfarsit! La un moment dat din prioritati, vom ajunge simple optiuni daca nu invatam sa ne apreciem rolul in viata celorlalti si mai ales rolul lor in viata noastra! 

Cine e prioritatea ta? Tu a cui prioritate esti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here