Don’t give up!

0
580
views

Incep articolul cu acest video, care ne arata un mare atlet, care da dovada de curaj, putere si vointa, care ne taie rasuflarea prin atitudinea lui, prin decizia de a merge mai departe. E o lectie de viata! Nici daruirea tatalui care isi sprijina copilul in decizia luata si face tot posibilul sa-l ajute, nu-i putin lucru. 

Am urmarit Jocurile Olimpice de la Londra 2012, pe cat mi-a rezervat timpul si am avut parte de emotii alaturi de sportivii nostri. Am trait cu ei, am tremurat si mi-am inclestat dintii si pumnii in speranta ca vor avea noroc.. si-au avut. Au adus medalii frumoase, extrem de valoroase, s-au calificat in primele tari ale lumii cu investitii minime in ei, de-a lungul anilor.

Au luptat singuri in pregatiri, dar bucuria reusitelor au impartit-o cu noi. Au muncit si s-au concetrat ani la rand, cand nimeni nu stia nimic de ei, cand presa ne prezenta vesnic ce-au mai facut fotbalistii cu bombele sexy prin cluburi, acesti sportivi au muncit si si-au pastrat coloana vertebrala si demnitatea de sportivi adevarati.

Acesti sportivi sunt mandria noastra astazi cand tot pare sa se destrame, cand nimanui parca nu-i mai pasa de tara asta, ei se duc si ne reprezinta si flutura steagul nostru pe podium. Astazi ei sunt sansa noastra ca mai avem valori, ca mai avem sperante, ca daca vrem se poate.


Astazi eu una sunt satula de fotbalul care a demonstrat continuu ca nu are nicio valoare, ca nu aduce nici un sfert din rezultatele pe care sportivii de la Jocurile Olimpice ni le aduc. Pacat ca vrem rezultate si punem stiri ca “am pierdut aurul”, cand noi am luat argintul pe spatele unor copii care numai ei stiu cata munca, cata durere, cata restrictie e in spatele acelei medalii. Nu am pierdut nimic, am castigat totul, prin investitie zero. Ne amintim de ei cand sunt pe podium si ne fac inima cat painea calda. Ne mandrim atunci cu ei, pentru munca lor. Dar in rest ii ascundem in umbra si praf si ii asteptam peste 4 ani sa ne faca sa stam drepti. 

Bravo si Respect pentru cele noua medalii obtinute la Londra si pentru toate calificarile si competitiile la care au participat sportivii nostri, cot la cot, cu marile puteri ale lumii, care isi apreciaza si investesc in reprezentantii lor, constant. Mandrie si emotii speciale pentru medaliile obtinute, pentru imnul nostru care a rasunat la Londra si pentru steagul Romaniei care a fost ridicat la festivitatile de premiere: aur – Alin Moldoveanu (tir) si Sandra Izbasa (sarituri); argint – Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere), echipa masculina de sabie, Catalina Ponor (sol); bronz – echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).

Si da, mi-a placut la nebunie exercitiul Catalinei Ponor la sol, din finala de la Londra:

Catalina PONOR argint la sol la Jocurile Olimpice LONDRA 2012 7.08.2012 FULLHD 1080P from catalina ponor on Vimeo.

Sursa Foto: TVR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here