Ce e prea mult, strica! Ce e mult prea mult, enerveaza!

0
640
views

Ufff! Recunosc ca niciodata nu m-a pasionat politica, ramura aceasta “mirifica” a vietii. Urasc politica, politicienii si tot ce e legat de asta pentru ca detest jocurile ascunse, minciunile, acuzatiile, nesimtirea, competitiile neloiale, aruncarea cu noroi pentru a iesi la suprafata,  detest ca apar unii in care incepi sa crezi ca vor aduce schimbarea intr-un trai mai bun, ca vezi in unii sperante si apoi afli cate si mai cate, apoi se dau aramele pe fata si se continua acelasi circ politic, etc.

nu politicaDin punctul meu de vedere, toti sunt o apa si-un pamant, unii enerveaza mai mult, altii mai putin, unii fura mai mult, altii si mai mult. Si-asa ii auzeai, vedeai vesnic cum se balacareau intr-un circ fara final prin toata media, care oricum isi “alege” preferatii si pune paie pe foc, ghidand subtil intr-o directie sau alta, in functie de unde vine bugetul, dar acum de cand a inceput campania e de-a dreptul horror.

Mie una mi-a ajuns, de as face o curatenie generala sa nu-i mai vad vreodata, impreuna cu sustinatorii lor inflacarati care oricum isi vad interesele lor viitoare, care oricum si-au trezit deodata, chiar in plina campanie, constiinta si au realizat cat de prost o ducem, ca s-au saturat, ca vor un trai mai bun si au decis ca astazi sa iasa la suprafata cu astfel de mesaje, pentru a ingrasa porcul in Ajun, sau pentru a prinde vreun beneficiu dupa ce se linisteste furtuna, ca doar asa e in politica.

Da, stiu, ca “in mana astora sta viitor meu, al copiilor, ca trebuie sa luptam, ca trebuie sa iesim, ca trebuie sa nu ne lasam, ca trebuie sa imi pese, ca trebuie sa votez, ca e drept constitutional, ca daca tac mai rau fac, ca trebuie sa-mi asum, ca altii au murit, ca etc…” DAR tot mi-a ajuns panarama asta electorala, dusa la extrem, de zici ca suntem sectanti politici.

PREA mult, mult prea mult, de ajung sa ma ingretosez cand deschid orice canal media (si-asa rarut) si desi stiu oarecum ce vreau, ii detest oarecum pe unii, tocmai pentru ca prea se exagereaza s-ar putea sa ajung de-al naibii sa imi bag picioarele… Uuu, si-acum macel pe capul meu: “ca imi bat joc de viata, de copil, de viitor, ca sunt inconstienta, ca atunci sa nu ma plang daca mi-e greu, ca de mine depinde, ca pic cu pic, etc.”

Fratilor, m-am saturat de atata “asa-zis” politica, de jocuri, de circ, de oameni care isi plang zilnic soarta criticand in continuu, pentru ca “cica” vor sa faca schimbari in bine. Faceti-le fara atata panarama, fara atata circ. Nu vom fi niciodata un popor civilizat, obisnuiti-va cu ideea, uitati-va cum reactionati cand vreti ceva! Ca niste animale in cautare de hrana proaspata!

Mie mi-au ajuns si unii si altii, si tineri si cu vechime, care odata intrati in joc, danseaza dupa cum li se canta, care isi vaneaza propriile interese mai presus de orice. Faceti bors! Furati ce mai aveti de furat, incarcati-va de resturile unei bogatii de alta data, dar lasati in pana mea si ceva pentru cei care au crezut catusi de cat in voi, care v-au ales pentru ca nu au avut de ales, care oricum nu mai spera in minuni, intr-un trai eroic.

Iar voi, cei care sustineti sus si tare pe unii sau pe altii, sa recunoastem ca doar de dragul artei nu o faceti marea majoritate, ci pentru niste eventuale beneficii viitoare, asa ca as avea rugaminte sa nu ne luati de fraieri, exact ca cei ce ne conduc. Nu am incredere nici in cei de langa mine, nici in parinti, frati, prieteni ca ajunsi in aceasta zona ar ramane cei de alta data, ca ar avea puterea de a face ceva, asa ca nu-mi puteti vinde gogosi in care nici voi nu aveti cum crede… Da, acest DREPT mi-l pastrez eu astazi: cel de a nu crede in minunile din politica. 

De la toti cei implicati, as vrea sa pot vedea o urma de bun simt, de sinceritate, o faclie de constiinta care ar trebui sa ne macine pe toti, inclusiv pe noi credulii, prea marunti intr-o lume perversa, in care unii nu mai credem de mult. Si daca tot credeti in puterea schimbarii, atunci iesiti la inaintare cu plusurile voastre, nu cu minusurile celorlalti, ca nu suntem la gradinita, sa ne comportam ca niste copii razgaiati… Sau suntem?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here