Multumesc pentru amintiri!

0
1015
views

Dupa “Povestea zambetelor la 1 anisor“, trecem la o noua poveste, cu suflete si amintiri. Cu totii avem ocazia in viata sa adunam lucruri, amintiri si oameni. Ultimele 2 aspecte sunt in stransa legatura. Avem oameni in jurul nostru, cu care adunam amintiri, cu care ne cladim de fapt, viata, momentele, sentimentele. Oameni alaturi de care plangem, radem, vorbim, mancam, bem, stam.. ne vedem, sau pur si simplu oameni pe care ii stim ca sunt acolo!

Avem in jurul nostru oameni a caror vieti ne sunt modele de “asa da!” sau “asa nu!”. Avem in jur oameni a caror parere conteaza pentru noi, oameni cu care vrem sa ne sfatuim, sau pe care vrem sa ii ajutam oricand putem. Pana si bucuriile le traim cu alta intensitate, atunci cand le impartasim cu ceilalti.

Avem oameni din ale caror experiente invatam si noi, invatam pe greselile lor, invatam pe greselile noastre cum se scurge viata si cat e de valoroasa o persoana calda si draga langa sufletul nostru, in momente importante.

amintirile raman pentru totdeauna

Sursa foto: FirstCovers.com

De fapt la finalul vietii, amintirile sunt singura avere cu care plecam mai departe, care ne va tine de foame, sete, cald, etc. Singura bogatie pe care o luam cu noi din lumea asta. De altfel, amintirile sunt si mostenirea pe care le-o lasam celorlalti, atunci cand plecam.. Le lasam amintirile cu noi, le lasam momentele in care le-am fost alaturi, in speranta ca isi vor aminti de noi cu drag si astfel noi vom mai trai.

Amitirile ne hranesc sufletul, ne incarca de energie – de cele mai multe ori pozitiva, dar exista si amintiri negre care ne macina. Exista momente in care daca ne concentram mult si cu tarie, reusim sa mai stergem din amintiri, sa le uitam oarecum, ignorandu-le intr-un colt de inima, minte sau suflet, pe cele care nu ne fac bine.

Traim in viata asta pentru un teanc de amintiri adunate in suflet, pe care din cand in cand le rememoram cu drag, impreuna cu oamenii alaturi de care le-am trait sau pur si simplu prin mintea noastra, cand stam si cugetam. Astfel, prin amintiri vom avea mereu alaturi de noi pe cei dragi, pe cei care au contat intr-un fel sau altul in viata noastra, pe cei care si-au pus amprenta pe noi si pe al nostru destin, mai mult sau mai putin.

Cutia cu amintiri e nepretuita! Chiar daca momentele se incheie, chiar daca trec pe langa noi… amintirile raman pentru totdeauna! Asadar, tuturor celor care ati creat amintiri in viata mea: Multumesc! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here