Cereale fara gluten pentru un mic dejun in familie

0
562
views

Va spuneam la un moment dat, ca pentru copiii de pana la 8 luni (chiar un an) nu sunt recomandate produsele care contin gluten (grau, orz, secara), care pot dezvolta alergii. Se recomanda folosirea cerealelor fara gluten: orez, ovaz, mei, quinoa si hrisca. De asemenea, noi pe bebe l-am testat la un moment dat si de alergii alimentare – ex: intoleranta la proteina din lapte, de care pana acum am scapat cu bine. Pentru inceput, inca din prima saptamana de diversificare, lui bebe care are aproape 8 luni de zile, i-am dat cereale de orez fara gluten si zahar, urmand apoi sa testam si varianta cu gluten.

Cunosc persoane alergice la gluten, care au intoleranta la acesta, care se umfla de-a dreptul daca manca astfel de produse. Mi se pare un adevarat chin sa verifici continuu si in mega detaliu, toate ingredientele produselor pe care le cumperi / mananci, avand in vedere ca exista o multitudine de produse care au in componenta glutenul, pe care oricum nu le poti savura, avand aceste restrictii alimentare. Cat de greu trebuie sa fie sa urmaresti fiecare produs care ar putea avea chiar si urme usoare de gluten, sau de produse la care suntem alergici. Deocamdata multumim lui Dumnezeu nu avem de-a face cu niciun soi de alergie de acest gen si sper nici sa nu avem vreodata.

  • Ce este de fapt glutenul?

Glutenul este o proteina care se gaseste in cereale precum: grau, secara, orz, ovaz si care asigura elasticitatea produselor de panificatie. Unele persoane au intoleranta la gluten si intampina probleme in digerarea lui, de aceea dieta lor trebuie sa consiste in alimente fara gluten, cum ar fi carne, fructe, legume, cartofi, orez si linte.

intoleranta la gluten cereale mic dejun familie

Sursa foto 2: Getfit.ro

Tocmai am avut surprinderea sa vad ca au aparut in ajutorul acestor persoane: cereale fara gluten. Asa cum existau pentru bebelusi, acum exista si cereale pentru copii si adulti, care nu contin gluten, cereale pe care le puteti savura impreuna cu familia, la micul dejun. Exista 2 sortimente de cereale fara gluten: Corn Flakes fulgi crocanti de porumb cu vitamine si Gold Flakesfulgi crocanti de porumb cu miere, arahide si vitamine, ambele la 250g, respectiv 500g si chiar sunt gustoase (chiar si pentru o persoana care poate devora glutenul).

“Poate fi dificil pentru cei cu intoleranta la gluten sa aiba o alimentatie echilibrata si diversificata. Cerealele Nestlé fara gluten ofera acestora posibilitatea de a se bucura impreuna cu intreaga familie de un mic dejun cu fulgi de porumb imbogatiti cu vitamine si minerale, care le asigura nutrienti esentiali in dieta lor zilnica”, a mentionat Nicoleta Tupita, nutritionist Nestlé Romania.

Asadar nu pot decat sa ma bucur ca exista deschidere in cadrul companiilor si pentru produse care sunt destinate unui numar mai mic de cumparatori, dar care au nevoie de acestea, care fac sa nu fie un handicap – orice alergie, intoleranta, intr-o Romanie care nu stie inca sa inteleaga nevoile si problemele celor din jurul nostru, si vad astazi cum se adapteaza produsele pentru diferitele categorii de oameni, cu diferite nevoi si probleme de sanatate. Bravo! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here