Serviciile stomatologice atunci si acum

1
516
views

Eu, Slava Domnului, pana acum am cam scapat de interventii stomatologice, fiind inzestrata cu o dantura catusi de cat decenta-sanatoasa (pana acum, ca de acum vor incepe anii sa-si puna amprenta, cu siguranta). Fie ca vorbim de carii, de implanturi, de nervi scosi, de fatete dentare la preturi avantajoase (pentru ca serviciile stomatologice nu sunt chiar la indemana oricui mereu, ca orice tine de sanatate, in ziua de azi, in Romania, de altfel – tocmai de aici si o parte din reticenta romanilor de a-si “cauta de sanatate” din timp), am scapat pana acum, fiind cu toti nervii la pachet si cu 2-3 cariute, dar in schimb sunt o colectoare de “cariera de piatra” – inclusiv la bila am avut, asadar am eliminat-o chirurgical si pe aceasta.

trateaza cu drag clinica trident

Cu toate acestea cei din jurul meu – sora si sotul au avut momente mai putin placute legate de acest domeniu.

  1. Sorela – desi era destul de mica a fost traumatizata complet de o doamna medic stomatolog care i-a scos un dinte/masea care nu se misca deloc, pe viu – smuls practic cu clestele, pentru a faca loc unui canin care urma sa ii iasa in gingie si chiar inspre buza. Toata scena am vizualizat-o si eu si inca am sechele, sincera sa fiu de modul in care se faceau aceste servicii in epoca copilariei mele si cat de finuti si draguti si atenti sunt acum medicii cu cei mici (ex: am inteles ca la Clinica Trident gasesti numai dentisti buni, iar prin buni eu inteleg si profesional dar si uman, sufleteste).
  2. Sotul meu (pe-atunci licean si jucator de rugby) avea o durere infernala la o masea care urma a fi scoasa si desi i-a precizat medicului ca il doare maxim, acesta nu i-a facut anestezie si drept urmare s-a ales cu manerul la scaun rupt, in impulsul durerii suportate si cu absolut nicio noua vizita in acel cabinet. Acum, la orice durere, jena cat de usoara medicii sunt atenti si au rabdare, fac anestezii locale sau chiar injectii daca e cazul, ajutandu-se astfel si pe ei, nu doar pe pacientul in durere.

Om vedea de acum ce ne asteapta, dar un lucru e sigur: stomatologia (indiferent de ce servicii vorbim: implanturi, fatete dentare, intretinere, carii, tratamente, etc.) e la alt nivel astazi, alt mod de a comunica cu pacientii – fie ei adulti, femei insarcinate sau care alapteaza si mai ales cu cei mici astfel incat sa nu se sperie si sa revina cu drag, sa nu prinda frica de medic, de mersul la dentist, plus o alta aparatura si echipamente de ultima generatie, alte produse folosite, alt confort, alta lume a serviciilor medicale, unde siguranta si sanatatea conteaza, unde simti ca esti tratat cu drag, asadar suntem pe drumul cel bun.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here