Plimbandu-ne casa/biroul/viata, precum melcul…

0
502
views

Imi povestea la un moment dat sora mea ca urma sa aiba de-a face, din nou, cu ceva mutari in Bucuresti, pentru ca isi schimba locatia, chiria, cartierul, etc. si isi organiza lucrurile, bagajele. Astfel mi-am amintit cum de-a lungul vietii am avut si eu cateva momente ce-au necesitat pasi concreti: organizat, impachetat, carat, despachetat, aranjat, curatenie generala. Au fost astfel de momente, de mutari de la mobila, vase, haine, carti, pana la birouri, scaune, arhive, etc. Asadar au fost mutari ce tin de casa si familie (dintr-un apartament intr-altul), dar si de birou (de la un sediu la altul). Precum melcul ce pleaca din loc si-si duce casa in spate, noi am dus bagaje dupa bagaje, ce reprezinta fiecare, cate o parte din casa noastra, ce puse cap la cap, ne fac sa fim completi.

Mama are uun stil din nastere de a face niste bagaje eroice, de abia le urnesti din loc, dar mereu sunt organizate pana la cel mai mic punct, spatiu din bagaj. Cred ca am preluat si eu ceva din stilul ei, doar ca incerc sa exclud din aceasta zona sacosele de rafie vestite si sa utilizez materie prima adaptata secolului in care traim. Evident ca atunci cand venea un sacosoi cu mancaruri, care mai de care mai bune, parca nu ma mai interesa in ce fel de sacosa venea.

mutari internationale engineermoving.ro

Partea faina la mutat este ca mai faci si ordine, mai scapi de lucruri pe care nu le-ai mai folosit de 1000 de ani si pe care nici de acum incolo nu o vei face. De asemenea poate fi privita ca un exercitiu de echipa, fie el de familie, fie de colegi de munca (asta daca pun toti osul la treaba cand vine vorba de munca, nu care isi fac aparitia surprinzator cand e gata totul eventual, cand se trage o gura de aer, cand se desface sampania). Pot fi create astfel momente frumoase de grup, ce vizeaza o noua etapa, un inceput, o schimbare, ce poate fi privita cu entuziasmul cunoasterii.

In schimb, partile mai putin bune, la care as cam renunta pot fi durerile de spate, fosnetul continuu de la banda scoci de pe cutii, bagaje peste bagaje, drumuri peste drumuri care mai multe, care pe scari, toate lucrurile imprastiate prin bagaje, prin saci, prin cutii si parca fix ceva ce iti trebuie, de care ai nevoie este in cel mai indepartat si dosit bagaj,  sub zeci de multe altele.

In zilele noastre e mult mai usor sa “pasezi” aceasta activitate specialistilor in mutari si transport (ex: Engineermoving.rocare se pot ocupa de la cele mai mici detalii – gen impachetare in folii speciale pentru protejare, in conditii de siguranta indiferent de volumul, valoarea sau materialele din care sunt realizate piesele ce necesita mutare, astfel incat sa-mi vad linistita de treaba. Adica macar partea cu mutatul, cu transportul mobilei as prefera sa o tai din prima de pe lista, daca ar fi cazul sa ma mai mut undeva in urmatorii 100 de ani, pentru ca momentan, da, nu imi doresc nici sa aud de acest detaliu. 🙂

Voi cum procedati, cand vine vorba de mutat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here