Plecarile spre decenta

0
290
views

Povesteam intr-un articol anterior despre cum ne pleaca tinerii rand pe rand. E suficient sa treci prin zona unei gasi/autogari si vezi tot felul de autocare cu anunturi ca plecari Anglia Romania Eurolines” “plecari Italia” “plecari Spania” etc. si la o prima vedere poti remarca destul de multe persoane tinere, dar si trecute de prima tinerete care isi iau inima in dinti, pentru ca se simt inca in putere si pentru ca aici nu reusesc sa mai fie luati in seama, dar nici vremea pensionarii nu ii gaseste dornici sa ramana in case.

Mi se pare ca Italia si Spania sunt tari catre care se indreapta majoritatea persoanelor mai trecute prin viata – probabil pentru ca limba se aseamana catusi de cat cu cea natala sau poate pentru ca tot au generatii de romanii care sa ii sprijine pentru inceput acolo.

plecari eurolines bilete ieftine

Sursa foto: ©Gualberto Becerra/shutterstock

In ceea ce priveste plecarile in Anglia, Irlanda – aceste tari par sa adune tineretul romanesc – in jurul varstei de 30 de ani, care isi doreste chiar sa se stabileasca acolo, sa isi creasca familia frumos si decent, in siguranta si incredere, care isi doreste sa fie apreciat si sa se bucure de o viata normala si fara grija zilei de maine, fara teama ca nu va avea ce pune pe masa, fara sa se gandeasca la lucrurile normale, necesare si chiar utile ca la niste luxuri.

Oriunde e greu, oriunde esti – tot faci sacrificii, tot trebuie sa iei decizii, tot trebuie sa muncesti, dar macar la final de luna, de an, cand stai sa iti privesti casa, familia si viata sa ai o multumire sufleteasca. Nu ma refer sa aduni averi pentru generatii, ci sa duci un trai decent, sa iti vezi copiii crescand in liniste, in siguranta si in conditii normale, in sisteme de educatie si sanatate puse la punct si orientate catre o dezvoltare armonioasa a viitorului prin ochii lor.

Norocul tarii noastre este ca am fost crescuti destul de legati de familie, de glie, de prieteni si-atunci partea asta emotionala a vietii ne face uneori sa ne multumim cu un trai mai putin decent, dar intre cei apropiati, intr-o lume in care am copilarit si de care ne simtim cumva legati, ca altfel cred ca am fi cu totii cu bilete de autocar Anglia, Irlanda, Canada, etc. in buzunare, deci de mult plecati cu totii…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here