Idolii generatiilor de copii

0
482
views

Iti dai seama ca ai imbatranit (ca ti-a crescut valoarea, de fapt) cand vezi generatiile proaspete si cand vezi viata lor, pasiunile lor, jocurile lor, schimbarile lor fata de … vremea ta.

Si daca tot veni vorba, pe vremea mea…

  • ma uitam la desene cu Sailor Moon, la Telenciclopedia, la Beverly Hills, la Tom si Jerry, Gradina ascunsa, Sandy Bell, Cartea Jungle, Familia Flinstone, sau urmaream povesti pe diafilm, etc. (desi descoperite putin mai tarziu, poate, chiar si astazi raman o super fana a lumii Disney)
  • ma jucam elasticul, “Tara, tara vrem ostasi!”, ratele si vanatorii, ascunsa, carti, remi, etc.
  • ma jucam (destul de tarziu, ce- i drept): Volfied, Atomic Bomberman, Jack Rabbit, Solitaire si alte joculete mici si stupide sau mai marisoare de strategie
  • ascultam Hrusca (hi hi! o vesnica caseta), Andre, Bug Mafia, N&D, 3Sud Est, Animal X, Abba, Celine Dion, Andrea Bocelli, Spice Girls, Backstreet Boys, Five, Linkin Park, Eminem, etc.

lumea discney desene animate

Sursa foto: Hercampus.com

Astazi desenele, personajele visate de copii sunt cu totul altele, modelele si idolii lor au alte forme, comportamente si activitati, la fel ca si copiii din aceste zile, care ii imita pe acestia. Astazi ii vad jucand Kendama, ii vad cu tot felul de tablete, telefoane, masinarii, triciclete, biciclete, astazi ii vad interesati de personaje, pe care si le transforma in idoli, pe care ii cauta in orice obiecte (jocuri, reviste, rechizite, ghiozdane, tricouri, genti – imprimate sau inspirate cu chipul si viata acestor “vedete”) ca Violetta, Piratul Jack, Miles, Dora, Angry Birds, Tinkerbell, Justin Bieber, Lady Gaga, Miley Cyrus, Printesa Sofia, Elsa, Olaf, Hello Kitty, Fulger McQueen, Minions, Rapunzel, Pokemon, Talking Tom, etc.

E clar ca vor aparea mereu modele noi de urmarit si visat, ca fiecare generatie isi gaseste modelele ei in functie de timpurile in care se afla, ca in fiecare generatie pasiunile, hobby-urile se tot schimba, dar tot ce sper e ca fiecare generatie sa fie cu adevarat fericita cu ceea ce are de trait si ca fiecare copil, mai mic sau mai mare, de azi sau de ieri, sa aiba o copilarie cu adevarat fericita pentru sufletul sau, pentru intreaga sa viata.

Voi ce idoli ati avut? Dar copiii vostri ce modele au?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here