Cum putem asigura securitatea / siguranta caselor noastre?

0
438
views

In ziua de azi siguranta noastra si a bunurilor noastre pare sa fie mai greu de mentinut si mai mereu atacata. Din fericire, acum pe piata exista mai multe tipuri de interfoane pentru vile si case la preturi mici sau mai mari, unele simple, altele performante, pe baza de cartele, sonore sau chiar vizuale – camere video integrate, etc. Desi initial interfonul este perceput de noi ca fiind amplasat doar la blocuri, el este extrem de util si totodata tot mai des utilizat in cazul vilelor, in cazul sediilor de firme si mai ales la gradinite, unde mi se par absolut necesare.

Si la gradinita unde merge puiut sunam la poarta printr-un interfon si ni se da accesul in interior de catre personalul gradinitei, ceea ce mi se pare mai mult decat ok. De asemenea ca sa iesim din curtea gradinitei apasam un buton pozitionat mai sus, pentru a se deschide poarta, astfel incat sigur niciun bebelin din curte nu poate tusti afara, in strada.

interfoane caseOricum in ziua de azi, indiferent daca vorbim de interfon pentru casa sau interfon pentru poarta, e clar ca domeniul acesta e destul de complex si exista tot felul de “aparate necesare pentru functionarea in cele mai bune conditii a modelelor de interfoane fie ca sunt pentru casa obisnuita sau interfoane vile, de la panouri exterioare pentru una, doua sau trei familii, posturi interioare Audio Smart (cu functia de full-duplex hands free si tastatura iluminata), pana la yala electromagnetica inteligenta, doze derivatie audio, taguri de proximitate si unitate de comanda si alimentare” (sursa Electra Instal).

Tin minte cand eram acasa, desi stateam in centrul orasului aveam in zona ceva restaurante si mai veneau “ametiti” si isi faceau siesta prin scara noastra de bloc, unii colectand chiar presurile de la intrare pe post de perna, iar dupa ce s-a luat decizia de a se pune interfon in scara, nu mai bantuia nimeni strain noaptea pe scarile noastre, ceea ce inseamna ca un astfel de aparat poate intr-adevar ajuta o locatie, oferindu-i siguranta si confortul psihic necesar pentru orice casa, cladire, etc. Pentru mine sanatatea si siguranta mea si a familiei este vitala, asadar sunt pro pentru astfel de sisteme, mai ales in zone in care e neaparata nevoie de o atentie sporita – crese, gradinite, unde cred ca prezenta interfonului si a camerelor video mi se pare o conditie obligatorie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here