Omul se imbolnaveste din cauza vorbelor nespuse…

2
811
views

Ideea din titlu am gasit-o candva si am salvat-o astfel.. urmand sa o dezvolt in viitor, care s-a lasat asteptat cativa ani, se pare.

Acum am regasit draftul si imi dau seama cat e de reala… Cand te gandesti si cauti raspuns la “de ce se imbolnavesc oamenii?” iti dai seama ca vorbele nespuse macina si rod adanc la interior, ne fierb la foc mic si-atunci ne strica zenul, ne fac sa fim defecti si incompleti… ne imbolnavesc din interior.

Totodata cred ca vine si cu o completare: copiii nostri se imbolnavesc de suparare, de dor, de stresul nostru.

Miss you momSursa foto: Pinterest

Si prichindeii nu stiu sa spuna ca le e dor, ca agitatia din jur ii sperie si ii dezarmeaza in fata bolilor, nici nu sunt constienti de ceea ce simt concret, asadar au vorbe si iubiri nespuse, in adancul sufletului lor, care se pare ca ii afecteaza mai mult decat am crede.

La modul realist si logic: ne imbolnavim copiii! Cu stresul si fuga noastra continua!

De ce spun asta? Pentru ca am remarcat in propria experienta cat si a celor din jurul nostru, ca prichindeii se pot imbolnavi cand se apropie cate o petrecere sau un eveniment sau o serbare, sau cand le e dor de noi, cand sunt despartiti de parinti sau cand acestia sunt super stresati, tristi, deprimati… copiii sufera, le scade imunitatea si trag semnalul de alarma.

E drept ca la noi doar partea cu imbolnavirile dinaintea evenimentelor se cam aplica, pentru ca nu am fost niciodata plecati in concedii, vacante, excursii, iesiri fara ei, pentru ca am ales viata in 4 full-time si ne e foarte bine asa. Ne bucuram cu si prin ei, pe langa bucuria noastra de a bantui, asadar am inmultit fericirea deplasarilor, chiar daca avem senzatia ca ne mutam cu totul cand adunam bagajele… e minunat sentimentul de a fi complet! 

Asadar surprinzator, cand ti-e lumea mai draga si esti in pline pregateli, emotii, ganduri.. pac te trezesti cu minunea: ba o febra, ba o tuse serioasa, ba otita, ba masea, ba scaune proaste, ba varsaturi, ba viroze, ba burtica… si lista poate continua.

La un moment dat citisem si despre o mama-psiholog care mergea pe la tot felul de intalniri, cursuri, conferinte, deplasari in tara si-n strainatate – bifa momente in care acasa i se imbolnaveau instant copiii… pana cand s-a hotarat sa-i impacheteze si sa-i ia cu ea. Surprinzator, intamplare ori ba… nu s-au mai imbolnavit, nu tu febra de dor, nimicuta.

Asadar trebuie sa fim atenti, poate mai atenti la semnele transmise de micii deliciosi, astfel incat sa ne combatem pe cat posibil stresul propriu – care ii afecteaza si astfel sa le combatem dorul si bolile, pe cat posibil, pentru ca acestea din urma sunt cele mai grele aspecte de dus in etapa de parinte.

La voi cum sunt bebelinii inainte de evenimente? Dar cand plecati in calatorii fara ei?

Sursa foto: SimpleReminders.com

2 COMMENTS

  1. La noi, Vladut a facut una dintre cele mai ciudate boli, chiar inainte de primul concediu in 3. Facea febra 40-41, fara otita, amigdalita sau vreo infectie urinara. Incerca sa se joace si dupa putin devenea placintica moale, lipsita de energie. Cand ii puneam termometrul… 40+ grade. In final am decis sa plecam oricum si, cu decizia luata, ne-am mai linistit. Din acea noapte n-a mai facut nici el febra… Nu m-am gandit atunci ca ar putea fi din cauza emotiilor noastre, dar cred ca fix asta a fost.

    • Dragul de el. Tot ce e posibil… tocmai de la emotiile plecarii transmise inevitabil si lui. Oricum se pare ca relaxarea cu parfum de vacanta a linistit pe toata lumea asadar si pe el, iar boala sau reactia nebuna a organismului a zbughit-o. E nevoie de olecuta de experienta si pentru noi si de incredere si de relaxare ca lucrurile se petrec ca atare. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here