Cum scapam de crustele de lapte ale bebelusilor?

0
2785
views

Crustele de lapte ne-au dat si noua batai de cap, dar am reusit sa scapam de ele in cele din urma, cu ajutorul uleiului de masline (de calitate) si a setului de “coafura” pentru bebei.

Bebe a avut astfel de cruste, pe aproape tot capusorul. L-am dat cu ulei de masline la temperatura camerei, poate chiar putin caldut (o cescuta cu ulei pusa intr-un vas mai mare in care am pus apa calda).

cum scapam de crustele de lapte bebe

L-am lasat cu uleiul cam jumatate de ora, dupa care i-am facut baita. L-am samponat pe capusor de doua ori si l-am masat cu peria de bebe cat avea inca samponul pe cap.

Dupa ce l-am scos din cadita, uscat, toaletat, am folosit pieptanusul de bebe din diferite directii, luand astfel bucatele de cruste care au devenit moi si usor de “cules”.

Am repetat operatiunea la muulte baite pana am scapat de cruste. Cele de pe fontanela au cazut cel mai tarziu, pentru ca nici nu am avut curajul sa frec, sa-l pieptan intens pe acea zona.

In loc de ulei de masline, se mai poate masa inainte de baita cu ulei de corp pentru bebe. Exista si creme, solutii de utilizat pentru aceste cruste de lapte (Avene, Bioderma, etc.), dar citisem pe prospectul uneia ca e bine sa se evite fontanela (fix undeva aveam noi nevoie), asadar recomandarea mea e sa vorbiti cu pediatrul mai intai si sa va recomande ceva cat mai natural.

Spor! 🙂

Sursa foto: Extendcreative.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here