Cum crestem bebelusii virtual?

0
456
views

Da, viata cu un bebelin poate fi privita si ca o mare joaca. Ne jucam cu ei, ne jucam pe langa ei, ne jucam pentru ei. Inainte de a fi parinti, ne-am imaginat cum e sa ai grija de un bebe, cum e sa-l cresti, sa il speli, sa ii dai de mancare, sa il inveti tot felul de chestii despre lumea asta nebuna si rea.

Astazi, ajunsi parinti, toate lucrurile astea au devenit mult mai serioase, cu o raspundere mare, cu o teama continua in suflet, dar totodata cu un sentiment de realizare, de implinire, de nedescris in cuvinte, un sentiment de confirmare a sufletului nostru, ce a devenit un joc extrem de serios. Jocul e de fapt viata toata, iar in viata trebuie sa punem farame de jocuri, atat pentru cei mici, cat si pentru ramasitele de suflete de copil din noi, cei mari.

jocuri de bebelusi gratuite online

Pe vremea mea… 🙂 (stiu, pentru cei care ma cunosc, nu pare ca as fi adunat “o vreme” in anii mei, dar este – spatele, conditia fizica minus si multe alte semne ma mai atentioneaza sa ma uit in buletin cateodata)… erau joculete mici “tamagotchi”, prin care cresteai un animalut. Zi de zi, aveai grija de el, sa-i fi bine.

Apoi au aparut jocurile pe calculator, tablete, prin care aveai grija de un cetatean “Pou” (de exemplu). Astazi, avem de ales dintr-o varietate noua de jocuri cu bebelusi in toata regula. Asadar daca esti adult, inca “ne-parinte”, este o metoda buna sa te relaxezi si totodata sa inveti putin in avans, cum e sa cresti un bebe – virtual mai intai, ca apoi sa fii mester in viata de zi cu zi. Daca esti un pustiulica, poti invata sa ai grija de un posibil fratior si de asemenea inveti sa ai o raspundere asumata, sa te ocupi de ea constiincios zi de zi, sa iei decizii, chiar daca sunt in privinta garderobei bebelului. 🙂

Genul acesta de joc mi se pare simpatic si totodata educativ. De asemenea poate fi distractiv sa te ocupi de un bebe virtual, sa il echipezi iar si iar, sa-i faci baita, sa-l adormi, sa ii dai sa manance, sa te joci cu el. Devii practic un parinte virtual, cu norma intreaga, sau o dadaca, bona ce are grija de un bebelin, ce isi asuma toate activitatile aferente si ce se ocupa de acesta in cele mai mici detalii, intr-un mod vesel si amuzant. Si totodata te distrezi! 🙂

Voi ati experimentat astfel de jocuri cu bebelusi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here