Organizarea unui “baby shower” – surpriza, dragut si spontan!

0
877
views

In ziua de azi se cheama baby shower, dar de fapt e vorba de o adunare de ceata, de “fimei” care gravide, care mame, care viitoare mirese, care burlacite, care viitoare mame… in cinstea unei gravidute si-al ei bebelin.

Practic e o adunatura de zuzuline puse pe zambete si voie buna, care sa ii dea o stare de bine si incredere, gravidutei ce se apropie de marea intalnire cu cea mai importanta fiinta de pe planeta, singura care i-a cunoscut cu adevarat inima… de la interior.

Baby shower gabi cruella 5 fete cucuiete

Asadar, cam de ce avem nevoie la un baby shower – surpriza, simplu, dragut si spontan:

1. O mana de prietene, fete optimiste, pozitive, cu energie si voie buna, oameni dragi ale gravidutei;

2. O locatie draguta, relaxanta, luminoasa si fresh;

3. Un cadou dragut pentru mamica si bebe;

4. Elemente dragute de ornat, colorat putin locatia (in functie de timp, buget, spatiu si inspiratie se pot alege cateva elemente simple si de efect sau decoratiuni si ornamente complexe);

Activitati baby shower cruella 5 fete cucuiete

5. Cateva activitati dragutele care sa destinda fetele si care sa ofere totodata si cateva informatii utile mamicii sarbatorite:

  • Cate obiecte de bebelusi poti numi intr-un timp dat, 2-3 minute?
  • Cum viseaza graviduta ca va arata viitorul copil: ochi, par, inaltime, meserie, defect, calitate?
  • “Baby Trivia” este un joculet de cunostinte generale despre nou-nascuti (cei 3 S normali la un bebe, cand scoatem bebe la plimbare, cand se face ecografia de sold, adevarat sau fals, de ce plang bebelusii – 5 motive, cum putem alina colicii – 3 metode, cum se verifica temperatura bebelusilor, care e umiditatea / temperatura ideala in camera bebelusilor, etc.)
  • Graviduta trebuie sa ghiceasca cateva obiecte de bebelusi, legata la ochi – pipaindu-le.
  • Cine aproximeaza burtica mamicii?

Se mai pot face si alte activitati, pe care noi nu am apucat sa le mai introducem in program:

  • Scutece pe care sa se scrie mesaje amuzante;
  • Mesaje si sfaturi pentru bebe pe cand va creste mare pe tot felul de felicitari realizate la fata locului de invitate;
  • Realizarea unui tort din scutece;
  • Concurs cine ii pune cel mai repede scutecul unui balon/papusa/ursulet.

6. Un meniu dragut, fie cu mancaruri, aperitive, deserturi sau cocktailuri racoritoare clasice, creative din cadrul locatiei, fie tot felul de candy-bar- uri si bucatareli home-made (din nou, in functie de timpul si bugetul fiecaruia);Meniu fresh baby shower cruella 5 fete cucuiete

7. O muzica relaxanta in decor (chiar imnul de primire “Dur dur etre bebe”).

8. Ademenirea gravidutei la locatie cu alte scopuri, fara sa stie ce si cum i se pregateste (intalnire surpriza).

9. Daca mai iau parte si invitati supriza-surpriza din departari, extrem de dragi pentru graviduta, atunci bucuria din ochii ei e si mai mare.

La astfel de adunari nu e nevoie de multe, nu e nevoie de extravaganta, de spectacole, nu e nevoie de lux… de cele mai multe ori e nevoie de o imbratisare sincera, un zambet din suflet nu doar pentru poze, e nevoie de caldura din ochi, de empatie si sustinere, de apreciere pentru viitoarea mamica, pentru graviduta care astfel primeste o confirmare in plus, ca e un om cu suflet, ca e parte si bucatica din sufletul celorlalte.

Da, femeile sunt in general rele, invidioase, barfitoare, suparacioase, etc… dar femeile empatizeaza, femeile stiu sa-si puna sufletul pe tava, stiu sa ofere, stiu sa se ridice mereu si mereu.. Femeile sunt mame!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here