Si totusi… de ce ne este frica in viata?

0
565
views

De ce ne temem in viata asta? De boli, de singuritate, de moarte, de lipsa banilor, de lipsuri in general, de dragoste neimplinita, de dureri, de moarte

Oricat de multe motive am avea, oricare dintre ele ne va impovara. Toate temerile noastre ne vor macina la interior, ne vor distruge linistea, ne vor bantui. Ne temem pentru noi, ne temem si pentru cei din jurul nostru.

Cand ne doare pe noi, ne dorim sa avem putere sa nu sufere ceilalti pentru durerea noastra, sa o suferim doar noi, sa o suportam doar noi in felul nostru, crezandu-ne puternici, cand de fapt ne impovaram si mai mult, incercand sa ne ascundem durerile de ceilalti. Cand ii doare pe ei, ne rugam sa le treaca, sa le luam noi durerea ca suntem mai puternici, ca am suporta mai usor, astfel incat sa nu-i mai doara, pentru ca astfel nici noi nu respiram cu suflu.

lucruri care ne sperie zilnicSursa foto: Praditaastarina.wordpress.com

Ne zbatem zi de zi, ne luptam cu propriile frici, ne luptam sa le depasim zi de zi, sa le uitam, sa le ignoram, dar de cele mai multe ori nu ne lasa sa uitam. Desi, cumva, vom fi mereu constienti ca doar gandindu-ne la lucrurile negative care ni s-ar putea intampla, nu facem decat sa pierdem esentialul, frumosul din vedere si sa ne concentram mult prea mult pe temeri si sa uitam sa ne traim timpul cum se cuvine, pe temeri care s-ar putea nici sa nu ne atinga cu adevarat.

E mare lucru sa pui capul pe perna seara si sa dormi linistit si impacat, multumit si linistit pentru tine. Poate chiar daca te cuprinde o altfel de teama, cea a neajunsurilor materiale poate, e mai buna si mai natural de luptat cu ea, decat teama pentru viata ta, pentru vietile oamenilor care depind de tine, pentru libertatea ta si pentru sanatatea ta fizica si mentala. 

Oricate motive am avea sa ne fie teama, nu vom putea schimba destinul incercand mereu sa luptam cu temerile astea, iar lucrurile care ne sunt date sa le traim, le vom trai, indiferent de teama, de indarjirea, de durerea noastra.

visele tale nu sunt destul de mari daca nu te sperie

Sursa foto: Bigeducationape.blogspot.com

Cand un drum intunecat pare sa apara in viata noastra, cred ca e bine sa ne amintim ca va aparea mereu un soare, va fi mereu o dimineata, fie ea mai intunecata, fie ea mai calda si insorita. Va fi dimineata pe care o vom trai, urmata de o noua zi, un nou apus si apoi.. o alta dimineata. Asa e si viata, un sir de sperante, dezamagiri, apoi alte sperante, vom continua sa traim sentimente peste sentimente, care bune, care rele…  le vom trai fiecare in felul nostru, dupa cum ne e scris, dupa cum ne asternem, dupa cat bine facem, de fapt…

Si chiar si asa, uneori ai senzatia ca orice ai face, cartile au fost deja alese, pentru fiecare, iar acum nu ne ramane decat sa jucam. De data asta va castiga cineva, dar apoi nu se stie ce ne va rezerva un nou set de carti, un nou joc… Parca niciodata nu dam de un final, nici macar prin moarte! Roata se tot invarte…

Asadar daca in general, la un moment dat, lucrurile par sa se aseze cumva in viata noastra, sa se petreaca cu un scop, oricat de negre pot parea la inceput, totusi de ce sau de cine ne este in continuare teama?

“Daca soarele apune in fiecare seara si rasare in fiecare zi…
Daca florile se ofilesc, apoi infloresc din nou…
Daca ranile cele mai adanci se vindeca…
Daca si cele mai mari dureri se uita…

De ce sa-ti mai fie frica in viata?
Asta sa-mi spuneti!

Stiu ca, uneori, o sa infloresc, alteori o sa ma ofilesc.
Stiu ca voi sta pe fiecare ramura, apoi imi voi lua zborul.
Stiu ca uneori voi alerga, iar alteori voi ramane in loc.
Stiu ca uneori, voi spune totul, iar alteori voi amuti.

N-am crezut niciodata.
Nu voi crede ca totul are un sfarsit.

Stiu ca daca astazi plang, maine voi rade.
Stiu ca mai intai voi pleca, pentru ca apoi sa ma intorc…”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here