Managementul stresului

0
2104
views

“Esti stresat atunci cand te trezesti strigand, iar apoi iti dai seama că de fapt inca nici nu ai adormit.” (Richard Carlson)

Am gasit in online – AndreiLaslau.ro o lectie tare adevarata despre cum ne stresam, cum ne distrugem sanatatea prin gandire excesiva asupra grijilor noastre zilnice pe care ar trebui sa le ignoram pentru a ne fi somnul linistit, pe care vi-o impartasesc mai jos:

“Un psiholog ii invata pe cursantii lui despre managementul stresului. A luat un pahar de apa si s-a plimbat prin sala…in liniste. Toata lumea astepta o intrebare de genul – este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul si si-a intrebat auditorii : ” Cat de greu este acest pahar cu apa ?”

Mirati, cursantii au dat raspunsuri intre 250 si 500 ml.

Raspunsul psihologului a fost urmatorul: Greutatea absoluta nu conteaza. Conteaza cat timp il vei tine ridicat. Un minut – nici o problema. O ora – o durere de brat. O zi – iti paralizeaza bratul. In fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimba. Se schimba doar timpul … si cu cat e mai lung, cu atat mai greu este.

Stresul si grijile din viata sunt asemenea paharului cu apa. Daca te gandesti putin la ele …nu se intampla mare lucru. Daca te gandesti mai mult la ele…incepe sa te doara sufletul. Daca te gandesti tot timpul la ele – iti paralizeaza mintea…nu mai poti sa faci nimic.

De aia este important sa te eliberezi de stres. Cand ajungi acasa pe seara…lasa-ti grijile deoparte. Nu le purta cu tine in noapte.

Pune paharul jos!

“Decat sa ne-mbolnavim de boli care nu sunt,
Cred ca ar trebui sa mai zambim din cand in cand!”

Pentru cei care vor sa aprofundeze acest domeniu, iata si 10 carti despre stres:

Voi cum faceti fata stresului!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here