Ramai Departe de Stick!

0
851
views

Tin sa povestesc intamplarea aceasta pentru persoanele cascate, ca mine, care din fuga, lipsa de atentie, de timp, delasare nu citesc contractele si ofertele speciale in detaliu, sau nu pun toate intrebarile, aparent stupide, despre acestea, bazandu-se pe bun simt si respect.

In urma cu vreo 2 – 3 ani (daca nu si mai bine) am avut onoarea de a mi se prezenta de catre cei de la o companie care face legea mai nou printre serviciile de televiziune, telefonie si internet o mega oferta: cu doar 10 lei in plus la abonamentul standard de internet mi se dubla viteza si primeam GRATUIT un stick de internet mobil.

Astazi, dupa aceasta perioada, dupa ce mai bine de 1 an nu am folosit stick-ul, find “aruncat” in cutiuta lui, m-am dus sa reduc respectivul abonament, (nu sa-l inchid) sa duc inapoi telefonul mobil, nefolosit si acesta de mai bine de 2 ani (daca nu cumva deloc) si telefonul fix. Acest stick de internet mobil, care se pare ca intr-un lateral nu mai statea chiar fix, juca putin, a fost motivul meu de distractie pe ziua de azi.

Un obiect care clar, candva, poate peste 10 ani de folosire ar fi inevitabil sa ramana intact, mi-a fost refuzat cu mentiunea ca nu pot sa schimb sau sa reziliez contractul de internet daca nu achit taxa de 55 de euro pentru acest produs defect.

Cu alte cuvinte daca nu doresc sa raman cu un stick defect (nu exista garantie cand “mai mult ca sigur l-am trantit de pamant de s-a stricat”) pe viata si cu un abonament mai mare, daca nu doresc sa ma mut, sa vand casa, doamne feri sa nu mai respir, trebuie sa achit o taxa de 55 euro, in conditiile in care aceste stick-uri nu au cum sa reziste intacte o perioada indelungata de utilizare, avand in vedere ca mai sunt si realizate la norma, pe vapoare. Asadar o mega oferta.

Dar asta e cu spiritul meu de roman fraier, care se bazeaza pe incredere si bun-simt, care nu sta sa tina randul in loc, fata de pensionarii care asteapta sa-si plateasca facturile, sa-si zica off-ul de asemenea, pana sa citesc intreaga hartogarie de cateva pagini.

Ce-am invatat noi din aceasta experienta speciala? Ca trebuie sa citesti cu rabdare si nesimtire toate contractele de 10 pagini – minim, chiar sa le analizezi in detaliu, pentru ca nu trebuie sa ai incredere in nicio mega-oferta a oamenilor de vanzari (ironic zic:D), a mastodontilor care fac legea in astfel de servicii si care ne arata ca drumul succesului si imbogatirii este cat se poate de simplu si fara scrupule.

Stiu ce-nseamna sa fii om de vanzari, dar stiu ca trebuie sa ii si explici omului conditiile elementare, de bun simt pe care le contracteaza, ma ales cand vrei sa ii oferi “un beneficiu” suplimentar fata de contractul sau initial. Poate daca as fi fost informata din start, l-as fi tinut icoana, cu sfintenie, nu l-as fi luat, l-as fi tinut poza de familie, etc., dar stiu sigur ca astazi  nu m-as fi simtit “prostita” cu zambetul pe chip!

Si ca sa nu mai existe dubii, intre timp, la noua casa, am contractat pachetul complet cu aceeasi companie si aici sunt DIN NOU pe lista de asteptare pentru un stick de internet mobil. De data aceasta sa-l ridice mama mare ca eu am acasa un router wireless, iar daca ma trezesc pe undeva unde nu am acces la internet, nu-mi strica o pauza, iar o gura de aer fara mediul online poate fi o regasire cu noi insine si cu cei din jurul nostru! Noi sa fim sanatosi! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here