Prima saptamana: Cu ce incepem diversificarea bebelusilor?

0
1099
views

Prima luna de diversificare se anunta cea mai grea. De la o singura grija, cea a lapticului (matern sau praf) ajungem acum la alte alimente, introduse putin cate putin, aliment cu aliment, lingurita cu lingurita, intre mesele de laptic prezente in continuare in viata lui bebe.

Asadar ustensile noi pentru mesele lui bebe si alimente noi de savurat pas cu pas vor duce, cu siguranta, la mutrite noi, strambaceli sau savurari, la momente chipese.

Deci, in prima etapa, prima luna, recomandarea este ca alimentele sa fie introduse cu lingurita, intre pranzurile de lapte, cam la 1-1,5 ore dupa ce a primit laptele. De asemenea se recomanda sa nu scoatem nici o masa de lapte, in prima etapa, mai ales daca bebe cere de papa sa ii dam pentru ca isi va regla singur nevoile si evitam si crizele de hipoglicemie, care i-ar putea ataca sistemul nervos, neuronii, etc.

cereale orez fara zahar si gluten bebe 6 luniAlimentele introduse se pastreaza si in paralel cu ele, se introduc altele noi.

Asadar incepem usurel adaptarea si pentru bebe si pentru parinti cu saptamana 1 de diversificare, in care ii vom introduce CEREALELE de OREZ (sunt cele care se pot introduce copiilor de 4 luni, daca situatia o cere, necesitatile sale, etc.).

Acestea se vor prepara asa cum se recomanda de catre producator, cum scrie pe cutie. Se poate incepe din timpul zilei sa ii dam lui bebe cate 1 lingurita, apoi 2, apoi 3, pana cand ajungem in ~3-4 zile sa-i dam 80-100ml de lapte cu cereale, pe care, le vom putea da, de acum, seara la culcare.

PS1: Daca aveti lapte de mama exista in farmacii cereale fara lapte, in compozitie pe care le puteti prepara cu laptele matern, iar daca nu, atunci se va folosi laptele praf cu cereale de orez.

PS2 – Atentie! Se aleg cerealele de orez, care NU contin ZAHAR si GLUTEN (verificati sa fie aceste precizari pe cutie), pentru aceasta perioada, pana cand bebe implineste minim 8 luni de zile (daca exista un istoric de alergii in familie, se recomanda pana la 12 luni excluderea glutenului din alimentatia lui bebe).

PS3: Nu conteaza firma de la care cumparati, din contra este bine ca bebe sa beneficieze rand pe rand de aceste cereale, de la diferite firme, astfel incat sa fie obisnuit treptat cu diferite gusturi. Noi am inceput cu Cereale de Orez Milupa Bio in combinatie cu Lapte Formula de continuare Milupa Milumil 2, urmand sa testam cerealele si de la alte firme.

Succes! 🙂

Sursa foto: Bellamysorganic.com.au

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here