Cand si cum introducem semintele de susan in alimentatia bebelusilor? (idei de retete)

0
2477
views

Semintele de susan sunt foarte sanatoase, cu un continut bogat de calciu, necesar bebelinilor in crestere. Cu toate acestea trebuie consumate cu atentie, pentru ca intr-adevar se pare ca sunt alergice, dar ca orice produs nou, in cazul bebelusilor care au un istoric de alergii, in familie, se recomanda atentie pana dupa 12 luni, iar in rest, in cazul in care nu exista un astfel de istoric, se pot introduce treptat in alimentatia bebelusilor de la 8 luni.

Se folosesc crude (varianta decorticata sau nedecorticata) si macinate / rasnite (pentru a le putea digera si asimila mai usor, nu a iesi intregi in pampers :), fiind foarte bogate in calciu si vitamine, cum spuneam mai sus, deci extrem de sanatoase de mentinut in organism, nu de eliminat cu prima ocazie).

seminte susan bebe diversificareSursa foto: Profood.co

Se pot lasa si la hidratat peste noapte in apa plata, pentru un plus de ajutor in digerare, mai ales daca bebe are un stomacel mai sensibil. Important e sa fie crude, nu prajite (ca orice tip de seminte, mirodenii date bebelinilor).

Se pot da chiar si de la 6-8 luni in unele scheme de diversificare, dar majoritatea recomanda dupa 8 luni, tocmai pentru a evita orice posibila alergie. Ca orice produs nou introdus in alimentatia copiilor, se urmareste reactia acestora, atat eventuale dureri de burtica, cat si eruptii pe piele si scaune modificate.

Iata si cateva retete in care am folosit semintele de susan (dupa cum se poate obseva, le-am folosit doar in piureurile de fructe ale lui bebe, deocamdata):

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here