Cand incepem diversificarea alimentatiei la bebelusi?

0
806
views

E un subiect tare controversat acesta legat de alimentatia bebelusilor, mai precis, de trecerea de la lapte (praf sau matern) la alimentele solide, noi, la diversificarea hranii. Exista adevarate revolte in online, pe forumuri si offline intre mamici care mai de care incercand sa-si exprime punctul de vedere.

De asemenea observ 3 categorii de mamici:

  1. mamici neinformate total (voit sau nu), care fac totul dupa cum simt, dupa cum au vazut si auzit la mame, la bunici, etc., dupa principiul ca “asa m-a crescut pe mine si uite ce bine am ajuns”,
  2. mamici prea informate care iau totul din carti si tratate, fara a urmari eventualele reactii ale lui bebe, de ajung intr-un super stres, daca acesta nu raspunde planului in tocmai,
  3. mamici degajate si informate care combina cu ajutorul unui pediatru bun, deschis la minte si de asemenea informat, atat schema, regulile generale privind diversificarea alimentatiei, pe care le imbraca frumos si le adapteaza pe parcurs in functie si de preferintele lui bebe.

diversificare bebe

Sursa foto: Cuisine-de-bebe.com

Totodata vad si citesc sfaturi venite de la pediatri sau doctori de familie, care au ramas cu anumite conceptii si metode, idei de pe vremea bunicilor cand nu gaseai informatii, cand nu erau realizate studii si analize pe urmarile pe care le pot avea acesti pasi extrem de importanti in viata copilului nostru, pe mai tarziu si atunci ma intreb cine este de vina: mama care crede orbeste intr-un astfel de pediatru, sau medicul ca nu vrea, nu poate sa se actualizeze si ghideaza pe un astfel de drum parintii.

Cam toate mamicile au la inceput nedumeriri legate de:

Asadar, avand in vedere ca noi am decis sa mergem dupa sfaturile avizate, mai ales ca am avut ceva probleme cu stomacelul, am analizat in multe directii si citit si vazut diferite sfaturi si recomandari de la cei avizati in domeniu, actualizati la era in care traim, (pediatri, gastroenterologi, forumuri, OMS, bloguri dedicate, etc.), le-am filtrat si astfel am avut posibilitatea de a ne informa clar si sper eu corect, asa cum poate parintii, bunicii nostri nu au avut posibilitatea, am decis sa incepem diversificarea la 6 luni si cu ocazia asta voi pregati o serie de astfel de articole, legate de aceasta noua etapa din viata noastra in ceea ce priveste alimentatia lui bebe.

Succes! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here